Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » 12 órás műszak mellett hogyan...

12 órás műszak mellett hogyan osszam be az edzést?

Figyelt kérdés
Még nem kezdtem el, de szeretnék elkezdeni edzeni, azonban 12 órában dolgozom jelenleg (4 nap munka, 4 nap pihenő), munkába bringával járok, azaz 4 napig napi 25 km-t tekerek, sok időm nincs is edzeni. Itthon edzenék, saját testsúlyos edzést tervezek, hogyan lehetne ezt megoldani?
2022. szept. 2. 14:54
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Én voltam sokkal rosszabb időbeosztásban is, szabadnapokon edzés, munkanapon nem. Paráznod nem kell, hogy nem fogsz hatékonyan fejlődni, mivel ahhoz egy új életmód kéne, nem otthoni mozgás néha.
2022. szept. 2. 15:13
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Az az igazság, hogy a saját testúlyos edzésnek nem sok köze van a testépítéshez, pláne nem akkor, ha szeretnél elindulni calistenics vagy street workout irányába.

Neked kéne egy teljesen egyénre szabott, teljesen a te időbeosztásodra alakított edzésterv, regenerációs terv, étrend. Nem gyakran szoktam konkrét edzőt ajánlani, de ebben az esetben mindenképpen Gödrösi Ádám felkeresését javaslom. Remek szakember mind saját testsúlyos edzés, mind gyógytorna terén, úgyhogy a te speciális esetedben őt tudom ajánlani. Nézz rá YouTube-on vagy Instagramon.

2022. szept. 2. 15:14
 3/13 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! A kategória ne tévesszen meg senkit! Nem az a célom, hogy kigyúrt állat legyek, csak egy elfogadható izomzatot szeretnék kialakítani, ami ad egy kis plusz erőt, valamint az állóképességem növelni, ezért gondoltam főként saját testsúlyos edzésre (na meg eszközeim sem nagyon vannak).
2022. szept. 2. 15:20
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

"Nem az a célom, hogy kigyúrt állat legyek"

Akkor jó, mert súlyzós edzéssel se lennél az.

"csak egy elfogadható izomzatot szeretnék kialakítani, ami ad egy kis plusz erőt"

Erre a célra teljesen megfelelő a saját testsúlyos edzés, pláne ha komolyan veszed, és léped benne a szinteket.

"az állóképességem növelni, ezért gondoltam főként saját testsúlyos edzésre"

Ha az állóképesség alatt arra gondolsz, mint amit ez a fogalom ténylegesen jelent, akkor viszont ez nem az erősítő edzéstől fog javulni. Az állóképességed valamely aerob/kardió mozgásformától fog fejlődni (pl. futás, bicikli, lépcsőzés, ugrókötél, úszás, ellipszis tréner, stb.).

2022. szept. 2. 15:27
 5/13 A kérdező kommentje:
Kezd bíztatóan hangzani, biciklizés megvan, igaz csak 25 km naponta (ugye 4 napig), meg néha pihenőnapokon is eljárok rövid túrákra. Már csak azt a megfelelő edzést kéne megtalálni. Én találtam egy 21 napos felkészítő edzéstervet, de azt csak megszakítással tudnám csinálni, nem tudom az mennyire lehet észszerű.
2022. szept. 2. 15:55
 6/13 A kérdező kommentje:

[link]

Ezt találtam, szimpatikus nagyon, utána van egy haladó változat is.

[link]

2022. szept. 2. 16:01
 7/13 anonim ***** válasza:
Ezek baromságok. Mondom, keress fel egy jó edzőt (akár Gödrösit).
2022. szept. 2. 16:45
 8/13 anonim ***** válasza:
En heti 4x14 orakat vagyok bent meloba ossze vissza napokon. 3 szabadnapomon edzek kondiba, 1et meg otthon melo elott. (Otthon is vannak sulyaim boven)
2022. szept. 2. 21:51
 9/13 anonim ***** válasza:
Hogy lehet egy nap 14 órát dolgozni?
2022. szept. 3. 16:47
 10/13 anonim ***** válasza:
Mi az h h? Vendeglatasba tobbet is szoktak
2022. szept. 5. 02:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!