Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért kell teljesen lapos...

Miért kell teljesen lapos talpú cipőben lábazni?

Figyelt kérdés

Én ebben edzek mindent kb egy éve már.

Ez nagyon rossz?

[link]

2022. szept. 2. 12:40
 1/6 anonim ***** válasza:

Guggoláshoz igazából egy picit emelt sarkú cipő az ideális.

Felhúzásnál jobb, ha lapos a sarok.

2022. szept. 2. 13:04
 2/6 anonim ***** válasza:
0%
Nem kell, ezt csak valami szenzációhajhász tiktoker találta ki.
2022. szept. 2. 14:47
 3/6 anonim ***** válasza:
53%

A stabilitás miatt, az ideális mozgástartományok és mozgáspályák miatt, továbbá az alsótestet behálózó idegek megóvása érdekében lapos talpú cipő javallott guggolásnál,felhúzásnál, kitörésnél, de még lábtolónál is. Amennyiben rendben van a bokamobilitásod, úgy felesleges az emelt sarkú cipő (pl. weightlifter shoe), de ki mire esküszik.

Természetesen lábnyújtózni, lábhajlítózni, csipőlökésezni tök mindegy, hogy milyen cipőben vagy. Sőt a guggolást vagy a felhúzást is végezheted akármilyen cipőben, szimplán csak nem lesz optimális, de a legtöbb ember esetében a cipő a legkevesebb.

2022. szept. 2. 15:22
 4/6 A kérdező kommentje:

Hát köszi hármas. Akkor ha jól értem , és én csak hobbista vagyok, akkor gyakorlatilag mindegy ugye?

A bokám mobiltása annyiból nincs rendben , hogy hipermobil az izület.

2022. szept. 2. 15:34
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha hipermobil, akkor pláne nem ajánlott az emelt sarok. Továbbra is a lapos talpat javaslom, de ha neked az optimális aspektus nem szempont, akkor nyugodtan guggolj a belinkelt csukába.
2022. szept. 2. 15:39
 6/6 anonim ***** válasza:
Ami neked van, annak puha, habszivacsos talpa van, ami nem tartja jól a lábat. Kocogáshoz megfelelő, de guggoláshoz több stabilitás kell.
2022. szept. 3. 07:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!