Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogyan lehetne szélesebb a hátam?

Hogyan lehetne szélesebb a hátam?

Figyelt kérdés

Már járok lassan egy éve kondiba és látom a fejlődést, de csak ha feszítem a hátam. Saját testsúlyos edzést (pl húzóckodást) nem végzek a hátamra.

Olyan hátat szeretnék, hogy feszítés nélkül legyen akkora, mint amekkora feszítéssel. Nem tudom ez mennyire érthető.

Napi 50 húzóckodás esetleg segíthet?

2022. júl. 27. 22:53
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Eddz rá. Evezés, felhúzás, húzódzkodás.
2022. júl. 27. 23:46
 2/16 anonim ***** válasza:
83%

"Napi 50 húzóckodás esetleg segíthet?"

Ha ez a kérdés komolyan felmerül benned, akkor el tudom képzelni, hogy mit művelsz a konditeremben már egy éve.

2022. júl. 27. 23:55
 3/16 anonim ***** válasza:
81%
50 húzó? És ez naponta???😂😂😂 Komoly pali lehetsz...
2022. júl. 28. 03:49
 4/16 anonim ***** válasza:
28%

Már félek ebben a kategóriában válaszolgatni, mert a kérdések 90%-a troll kérdés, és teljesen felesleges értelmes választ adni rá..

Troll kérdés ide, vagy oda, azért megpróbálok válaszolni normálisan, hátha valakinek segít.

Szóval:

Szélesebb hát alatt izomnövekedést értesz, ami kalóriatöbblet nélkül nem fog menni. Kezdőként is lehet esély izmot építeni kalóriatöbblet nélkül, de ez sokkal lassabb és sok esetben nem optimális, csak ha tökéletesen csinálsz mindent. (És ugyebár semmi sem tökéletes..)

Csinálhatsz bármilyen csoda gyakorlatokat (ilyenek nincsenek egyébként, mert az ember saját magának kellene tudnia, hogy mivel tudja a legjobban megedzeni az adott izomcsoportját), de ha nem vagy kalóriatöbbletben, nincs meg a progresszív túlterhelés, nincs meg a regeneráció, azaz a pihenés, nincs meg az elegendő fehérjebevitel(1,6g-2,2g/testsúlykg), akkor felesleges minden, mert nem fogsz nőni.

Kalóriatöbblet:

Több kalóriát, azaz tápanyagot viszel be, mint amennyit a szervezeted elhasznál. Ha pl 2000 kalória az a kalóriamennyiség, amivel súlyt tartasz, akkor ehhez adj hozzá +300-at. Ez a +300 egy értelmes keretek közt mondható kalóriatöbblet. Kalóriatöbbletben az ember zsírosodik is, hisz zsír felszedése nélkül naturálban lehetetlen izmosodni. (sőt, lehet, hogy szteroiddal is lehetetlen, már a szteroid világához nem értek, szóval javítson ki valaki, ha hülyeséget írtam). Mindenképp fog jönni fel zsír is, viszont minél kisebb a kalóriatöbblet, annál inkább tudod ez minimalizálni.

Sokat esznek 4-5-ezer kalóriákat, hogy hízzanak, amivel nincs baj, ha csontvékony vagy, mert akkor annyira nem fog meglátszani a zsír. De ha pl 180cm és 80kg vagy, akkor felesleges elkezdeni ennyi kalóriát enni, mert ez akkor hízókúra, nem pedig minőségi izomépítés.

Ez a +300 tökéletes, ennél ne akarj többet.

Progresszív túlterhelés:

Minden edzéseden arra törekszel, hogy jobb legyél, mint az előző edzéseden.

Ezt úgy képzeld el, hogy ha pl. előző guggolásod 100kg volt 8 8 8 ismétlés, akkor a következő guggolásodnál arra törekszel, hogy 100kg 9 9 8 legyen, vagy 9 8 8, szóval mindenképp fejlődést érj el.

Ezt mindaddig csináld, amíg nem megy mondjuk simán 100kg 12 12 12, ha ezt elérted, emeled a súlyt, de ne sokkal. Pl.: 105kg 8 8 8 újra stb.

De progresszív túlterhelés már az is, amikor nem babrálsz sem a súlyokkal, sem az ismétlésszámmal, hanem helyesebben végzed a gyakorlatot, jobb megnyúlással, mozgástartománnyal stb.

Ezt ne úgy képzeld el, hogy te innentől kezdve akkor minden edzéseden emelni fogsz tudni majd 2,5kg, vagy 5kg-ot a guggolásodon, mert ez nem így működik. Vannak rosszabb napok, és jobb napok. Van, amikor 100kg-ba belenyomok 8-at, és van, amikor csak 6-ot.. Nem fogsz tudni minden edzésen fejlődni, de próbálj meg törekedni erre.

Végső soron úgy is az fog jó fizikumot elérni, aki rendszeresen jár edzeni és elkötelezett.

"Napi 50 húzóckodás esetleg segíthet?"

A húzódzkodás egy nagyon jó gyakorlat, de ne 50-et csinálj, főleg, ha edzőterembe jársz.. Van ott bőven súly, akassz magadra pár kg-ot, és maradj 6-10 ismétlés között, utolsó szett bukásig, vagy bukáshoz közel. De ezt se naponta csináld, hanem csak akkor, amikor hátat edzel, mert szükség van a regenerációra. Ebben a sportban a kevesebb néha több. (Vannak olyan gyakorlatok, amiket nem érdemes bukásig vinni, Pl. guggolás, mert balesetveszélyes. Guggolásnál pl bukáshoz közel érdemes menni)

Lényegében ha nem vagy kalóriatöbbletben, akkor csinálhatsz 100 húzódzkodást is, nem lesz haszna izomépítés szempontjából.

2022. júl. 28. 09:08
 5/16 anonim ***** válasza:
89%
Jók ezek a regények, csak senki nem olvassa el őket (se a kérdező, se én, se más kommentelők). Ha trollkérdés, akkor minek írsz egy regényt, úgyis mindegy? Ha nem trollkérdés, és a kérdező tényleg azon a szinten van fejben, mint ami a kérdésleírásból látszik, akkor szerinted érti, amit írsz? Szerinted csak a felét felfogja? Semmit nem ér számára ez a novellád. Ha pedig azért írod ki, mert majd jó lesz másnak, aki idetéved, az meg szintén nem fogja elolvasni, ugyanis ezen az oldalon senki nem lapoz vissza, mindenki kiír egy új kérdést. Ezért van az, hogy olykor naponta kiírják ugyanazt a kérdést háromszor. Senki nem olvas vissza az oldalon, úgyhogy tényleg értelmetlenek ezek a regények. Be kell látni, hogy egy anonim, pár ember által látogatott oldalon órákat annak szentelni, hogy te könyvet írsz kommentben ingyen, annak semmi értelme, sose térül meg.
2022. júl. 28. 10:05
 6/16 anonim ***** válasza:
42%

Ha már 1 ember (1!) is látja azt, amit írtam, és felfog belőle dolgokat, akkor már megérte.

Én is voltam kezdő, tudom milyen érzés világtalannak lenni, csak nekem senki sem segített. Pont ezt szeretném kiküszöbölni. Attól, hogy valaki kezdő, és kérdez, azzal semmi probléma sincs. Az, hogy megfogadja-e a tanácsom, vagy sem, az sem az én dolgom, csak segíteni szeretnék.

Egyébként is, akit érdekel a téma, az végig fogja olvasni úgy is. Ha meg nem tud képes elolvasni ennyi szöveget egy olyan dolog iránt, amiért kérdést tett fel, akkor meg is érdemli, ha nem fejlődik.

2022. júl. 28. 10:11
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

"Ha már 1 ember (1!) is látja azt, amit írtam, és felfog belőle dolgokat, akkor már megérte."

Egy ember se lesz, sajnálom. Ezt nekem is be kellett látnom. Ezért mondtam.

"Egyébként is, akit érdekel a téma, az végig fogja olvasni úgy is."

Akit érdekel a téma, az ezeket az alap gyúrós közhelyeket tudja, nem fogja végigolvasni. A trollok sem fogják végigolvasni. Aki pedig nem tudja, az se fogja végigolvasni, mert hosszú, és nem érti. De egyébként a kategóriába kajak max 10 ember jár, úgyhogy ezért sincs értelme.

2022. júl. 28. 10:14
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
tényleg így van. emlékszem még anno kezdőként én is írtam ki a barom kérdéseket hogy ha edzés nélkül iszok fehérjét akkor hízlal? meg hogy ha minden nap bicepszezek akkor fél év alatt lehet negyvenes karom? meg a hasonló ökörségek. aki három sornál hosszabb kommentet írt azt el se olvastam. aki meg rendesen leírta a dolgokat abból egy szót se értettem úgyhogy azokat se olvastam el. és én se lapoztam soha vissza ezen az oldalon. százezer kérdés van, tudod mikor lapozok vissza. inkább kiírtam mindig egy újat.
2022. júl. 28. 10:20
 9/16 A kérdező kommentje:
Nem értem miért kell kinevetni. Nem troll kérdés. A kedves válaszolóknak köszönöm, a többiek menjenek a fenébe!
2022. júl. 28. 11:41
 10/16 A kérdező kommentje:
Egyébként azért merült fel bennem a kérdés, mert a napi 100fekvotol sokkalta többet fejlődött a mellem, tricepszem, bicepszem, mint a kondizastol.
2022. júl. 28. 11:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!