Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mit tegyek edzőtermi szorongás...

Mit tegyek edzőtermi szorongás ellen?

Figyelt kérdés
Iszonyúan szorongok a teremben. Pár évvel ezelőtt jártam személyi edzőhöz, aztán amikor megpróbáltam egyedül menni, egyszerűen nem ment. Rosszul voltam. 26 éves vagyok, nagyon szeretnék edzeni menni, de nem megy. Nagyon vékony vagyok, a hangom gyerekes. Ott meg a sok férfi, normálisan kinéző ember. Egyszerűen nem megy.

2022. júl. 24. 17:26
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Akkor az erre szánt pénzt költsed saját cuccokra, 1 gép vagy pad + súlyzók már elég is, használtan olcsóbb.
2022. júl. 24. 22:39
 12/21 anonim ***** válasza:
80%

Sztem sokszor leírtuk már de senkit se fog érdekelni hogy hogyan nézel ki, edzőteremben vannak csontkollekciótól kezdve, izmos embereken át a kövérekig minden. Van aki azt se tudja hogy mit csinál és később beletanul a dologba.

Vékonyságon lehet segíteni rendes evéssel, hangodat meg amúgy se hallja senki.

Ha ilyen erős anxietyd van akkor meg érdemes pszichológushoz fordulni a dologgal, mert valszeg nem csak az edzőteremben jön elő ez és más formában is kihatással van az életedre.

2022. júl. 24. 23:36
 13/21 A kérdező kommentje:

"Ha ilyen erős anxietyd van akkor meg érdemes pszichológushoz fordulni a dologgal, mert valszeg nem csak az edzőteremben jön elő ez és más formában is kihatással van az életedre."

Na arról inkább ne beszéljünk, hogy miért szorongok, mert fixen biztos vagyok benne, más srácok már rég felakasztották volna magukat a helyemben. Ezen a dilidoki nem segít.

2022. júl. 25. 08:00
 14/21 anonim ***** válasza:
16 évesen kezdtem terembe járni 185 centihez 50 kilóval. Most 193 centihez vagyok 95 kiló. Nálam biztos nem szorongtál jobban.
2022. júl. 25. 09:02
 15/21 A kérdező kommentje:

14

Nem a soványság miatt szorongok

2022. júl. 25. 09:13
 16/21 anonim ***** válasza:
75%

Azt hiszem rosszul mész neki a mentális egészségeddel való foglalkozásnak.

Pszichiáter nem csak azoknak kell akik őrültek, teljesen átlagos emberek akik küzdenek valamilyen problémával, tudnak hozzájuk fordulni.

Mi mondhatunk itt mindenféle tanácsot, de ez kb olyan mintha egy kövér embernek annyit mondanál h fogyj le.

2022. júl. 25. 09:16
 17/21 anonim ***** válasza:

Én még olyan emberrel nem találkoztam, aki annyira gáz lett volna, hogy azt gondoltam róla, hogy neki élni sem érdemes.

100%, hogy túlreagálod.

Én azt mondom, menj le a terembe, vegyél egy napi jegyet és ha nem jön be, többet nem mész.

De hidd el, kutya sem fog még rádnézni sem.

2022. júl. 25. 09:21
 18/21 A kérdező kommentje:

17

Én már voltam teremben régebben egyedül is. Nekem ez egyszerűen nem megy, hogy nem bírok enni előtte, annyira ideges vagyok, hogy milyen emberek lesznek ott. Hiába mondjátok, hogy menjek le, ha kevesen vannak. Elég ha pont akkor lejön két kigyúrt velem korú srác... Azonnal ott is hagynám. Arról nem is beszélve, hogy spot nélkül meg se próbálnék olyan dolgokat csinálni, amiben nem vagyok biztos. Barátok nélkül ez veszett ügy.

2022. júl. 25. 09:38
 19/21 anonim ***** válasza:

Figyu, az izmaid egy dolgot ismernek: a feszülést. Az, hogy ezt egy sötét, HANGOS, zsúfolt edzőteremben éred el a lehúzógépen vagy az erdőben egy fán húzódzkodva az mindegy. Edzhetsz otthon is ha ennyire rossz terembe járni, én is itthon edzek, pedig nekem annyira nem para emberek közé menni, pár hónapig jártam idén, még jó is volt a környezetváltozás, új ingerek, másrészről régi arcok, akikkel nem találkoztam a pandémia alatt etc... de összességében mégis inkább itthon edzek, mert JOBB. Hátrány: nehezebb rávenni magad és nehezebb flow-ba kerülni. Előny: nem kell mások hülyeségeihez alkalmazkodni és összességében idő szempontjából jobb (gondolom ez annyira nem mellékes 26 évesen, én legalábbis abból indulok ki, hogy ma már annyira nem tudom lazán venni az időtényezőt, mint mondjuk egyetemistaként, amikor megengedhettem magamnak, hogy délután aludjak meg hogy lemenjek a terembe 3 órát "erőemelni"). Ha olyan erős szorongásod van, hogy nem tudsz lemenni terembe, akkor pedig nem is kérdés, nyilván edzél otthon.

Nem tudom mik a lehetőségek, de ha van egy szobád, egy fekvőtámaszbakod és fel tudsz szerelni egy húzódzkodórudat az ajtófélfára már EZZEL is nagyon sok dolgot el tudsz érni. Vehetsz egy állítható kézisúlyzószettet és máris +1000 gyakorlat etc...

2022. júl. 25. 10:10
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Azok a kigyúrtak akikről írsz gondolom ők is vékonyan vagy kövéren kezdték.

Senki nem születik úgy hogy izmosan és full szálkásan. Szerintem ezt az egoistáknak is tudniuk kéne ha attól félsz hogy beszólnak neked....

Valamilyen szinten megértelek mert ilyen felkapott termekben tényleg vannak furcsa arcok: Bemegy a terembe és pózolgat a tükör előtt,úgy hogy mások nyugalmát meg zavarja.. Ilyenektől én is frászt kapok.

Az lenne a megoldás ha olyan terembe mennél ahol kevesen vannak eleinte.

Amúgy a személyi edző meg azért van hogy segítsen mind fizikálisan és akár lelkileg,mert a sportpszichológia is beletartozik....

2022. júl. 25. 11:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!