Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Használjak övet ?

Használjak övet ?

Figyelt kérdés
Ma kipróbáltam fej fölé nyomásnál és nem "fájt" az alsóhátam egyáltalán, ahhoz képest amikor nélküle csináltam. De még nem dolgozok olyan nagy sullyokkal(magamhoz képest igen), és félek emiatt gyengék lesznek a törzsizmaim. Mikor kell használni övet?

2022. júl. 23. 10:16
 1/1 anonim ***** válasza:
100%
A súlyemelő övet, amiről valószínűleg te is beszélsz, azt alapvetően (a nevéből adódóan) olimpiai súlyemelőknek találták ki, szakításhoz és lökéshez, méghozzá azért, hogy a fej fölötti mozgások során az eszköz meggátolja a túlzott gerinc extenzió a lumbáris szakaszon. Ergo konditermi hobbigyúrósoknál semmilyen relevanciája nincs a súlyemelő övnek, leszámítva az általad említett fej fölé nyomás esetében. Ennél a gyakorlatnál nyugodtan használj súlyemelő övet. Arra vonatkozóan pedig vannak tanulmányok, hogy az öv még segíti is a törzsizmok erősödését, ugyanis koncentrálj a légzéstechnikát a hasi régióra, ezáltal az egyén jobban tud arra fókuszálni, hogy a core megfeszüljön.
2022. júl. 23. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!