Valaki tanácsolna megfelelő étrendet?
16/F
170-175CM
91kg
Fogyni szeretnék,de emelett izomzatot is építek(váll,hát,kar,láb,mellkas minden ami kell),ezért (gondolom) nem ugyan az,mintha diétáznék.
Aki ért hozzá,és van ideje tudna tanácsolni egy étrendet?Köszönöm!
"Fogyni szeretnék,de emelett izomzatot is építek"
A kettő együtt sajnos nem lehetséges, csak akkor, ha kezdő vagy.
Magas fehérjebevitel, alacsony kalóriadeficit (300-500) és kemény edzések.
Senki se fog neked itt írni étrendet csak úgy random, 0 infóval..
Igen, van egy kicsi különbség. Ami fontos:
1.Elegendő fehérjebevitel (nagyjából 1,8 - 2,2 g testsúlykilogrammonként - ez a te esetedben úgy 180 g fehérje)
2. Kalória deficit.
Azaz kevesebb kalóriát kell bevinned, mint amennyit a tested elhasznál. De nem sokkal kevesebbet.
Ez a teória.
Hogy étrendet lehessen javasolni, jó lenne tudni rólad, hogy alapvetően milyen ételeket szeretsz, hányszor eszel egy nap, szoktál-e nassolni, meg hasonlók. És különben is, senki sem tudja pontosan, hogy a te tested pontosan mennyi kalóriát éget el. Szóval így vaktában, nehéz ez.
Most kezdesz edzeni?
Ha igen, akkor lehet, elég lesz, ha:
- kevesebb zsíros ételt eszel (szalonna, kolbász, pizza) ,
- üdítő italok helyett tiszta vizet iszol,
- teát cukor nélkül iszod
- az étkezések közti nassolást is el lehet hagyni
- kevesebb édesség. Ha edzésre vágysz, akkor gyümölcs vagy joghurt
- több fehér húst fogyasztasz (csirke, hal)
- ha szereted a joghurtokat, javaslom a skyr joghurtot, fehéret (esetleg egy kevés mézzel ízesítve). Sok benne a fehérje, de kevés kalória. Estére tökéletes. Legalábbis én szeretem.
- ha eszel, több húst tegyél a tányérra, és kevesebb köretet
- ha választhatsz köretet, akkor ne sült krumplit válassz.
- ha krumpli püréről van szó, csak tejjel készítsd (a vajban és a tejfölben kicsit több a kalória)
- főzésnél érdemes kevesebb olajat használni
- ha szószról van szó, nem javaslom a majonézt, elég sok benne a kalória. Helyette mondjuk csili szósz, vagy tatziki vagy valami más.
Ezek csak ilyen egyszerű tippek, nem is kell mindet megfogadni.
Ha nem működne, akkor javaslom letölteni a my fitnespal alkalmazást. Egy héten át minden étkezés előtt gramra pontosan leméred az ételt egy konyhai mérleg segítségével, beütöd, amit eszel, és kiirja neked, hogy aznap mennyi kalóriát ettél. Ezen a héten egyél úgy, ahogy szoktál, mintha nem dietaznal.
Így csinálsz egy héten át minden nap. Aztán a napi kalóriabeviteledből átlagot számolsz. Majd ebből az átlagból levonsz mondjuk úgy 400-500-at. És ezentúl mindennap próbálsz annyi kalóriát enni.
És persze a 170-180 g fehérjebevitelre is ügyelj.
#1 A kérdező nyilván kezdő.
Ilyenkor még aszolút lehetséges egyszerre izmot építeni és fogyni is. :)
De igen, tényleg ez a fontos. Kemény edzés, magas kalória bevitel és alacsony kalória deficit.
Remélem, a fent említett tippek segítenek a "kalória deficit" elérésében.
Felénk 15 ezer forintért írnak egy étrendet. Ne gondold, hogy itt valaki neked ingyen fog írni. Keress fel egy edzőt, aki ért hozzá!
Ilyenekre, meg mint a 2. válaszoló nem kell hallgatni, légbőlkapott baromságokat ír. 1,8-2,2 g fehérje testsúlykilogrammonként, úgy ahogy van hülyeség, egyrészt mert a fehérjebevitelt zsírmentes testtömegre kell számolni, másrészt arra is 1-1,5 nagyon max 1,6 gramm testsúlykilónként bőven elég. Megehetsz te 300 g fehérjét is egy nap, az életben nem fog neked annyi beépülni, de még 180 g sem.
Az pedig nem étrend, hogy kevesebb ez, meg több az.
4# írtam is, hogy nem étrendet javaslok. Csak olyan szokásokat említettem, amik hozzájárulhatnak a fogyáshoz.
A kérdező pedig aligha tudja, mennyi a zsírmentes testtömege. Vagy tévedek?
A te képleted szerint viszont az ő esetében akár 90 g fehérje is bőven elég lenne. Nem is tudom, ez elég kevésnek tűnik. Mindenképp magasabb fehérjebevitelt javasolnék, főleg ha egyszerre akarsz fogyni is és izmot is építeni.
Ha valaki nem tudja a saját testzsírszázalékát még kb.-re sem belőni, és ezt levonni a teljes testtömegéből, akkor az illető nagyon kezdő, edző segítsége javasolt. Bár nem tudom mit vársz a kérdezőtől, a saját testmagasságát sem tudja pontosan.
Gondolom a kérdezőn van zsír bőven. 170-175 cm és 91 kg, ha ez full izom, az már elég jó szint, ez esetben nem írná ki a kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!