Fizikai munkát végzők hogyan edzenek?
Sziasztok!
Már régóta szeretnék kondizni mert 183cm-hez 57kg vagyok de sehogy nincs rá energiám. Akarat, kitartás megvan de fizikai munkát végzek és munka után hulla vagyok. Raktáros vagyok pontosabban szerencsére annyira nem nehéz hogy nem bírnám de arra pont elég hogy a nap végére elfáradok nagyon, pláne ha sok a meló akkor elég ha biciklivel hazaérek. Fáradtan meg nem tudnám kihozni magamból a maximumot meg nem akarok lesérülni egy esetlegesen rosszul végzett gyakorlat miatt. Edzés előtti dolgokat nem akarok szedni mert koffein érzékeny vagyok, meg ha jól tudom nem is lehet rendszeresen használni. Egyedül hétvégén van erőm pedig hétköznap is rendesen alszok minimum 7 órát. Létezik valami megoldás erre?
Na ez kábé ilyen:
- Kovács úr, naponta legalább egy órát sétáljon.
- Doktor úr, mielőtt kiviszem a leveleket, vagy utána?
De menj konditerembe te is nyögni, sok értelme lesz...
A fizikai munka nem alkalmas izomnövelésre.
Ha egész nap pakolsz, emelsz akkor ez nehéz ügy.
Eddz pénteken, akkor szombaton pihensz, majd vasárnap megint. Ha van energiád akkor még hét közben eddz egy napot. Nyilván vasárnao nincs edzőterem szóval marad az otthoni edzés.
Anno pár évet lehúztam az építőiparban, így tapasztalatból mondom, hogy aki nehéz fizikai munka mellett is korrekt formát tud hozni, az kokszol. Naturálon labor szintű, steril körülmények között is elképesztő nehéz az izomépítés, pláne nehéz fizikai munka mellett egy olyan munkahelyen, ahol a rendszeres és kiegyensúlyozott táplálkozásra esélyed sincs, továbbá mellette a progresszív súlyzós edzés megoldhatatlan, kontraproduktív, nem beszélve a regeneráció problematikájáról.
Volt egy kollégám (naturál), aki mindig arra verte magát, hogy ő még műszak után elbiciklizik a konditerembe, és lenyom egy másfél órás mell-bicepszet, mert háború van, spárta van, no pain no gain, csak az izom. Le is sérült, mindenét túlerőltette, sosem regenerálódott, begyulladt a könyöke, tönkrement a térde, és még sorolhatnám. Én is próbálkoztam a meló utáni gyúrással, de ha az ember minden hétköznap 8-12 órában sittet lapátol a tűző napon vagy a mínusz tíz fokban, akkor a szervezete csak arra vágyik, hogy hazamenjen, lefürödjön, egyen, igyon, aludjon. Az ilyen napok után a súlyzós erőedzés kész öngyilkosság, és valjuk be, hogy értelmetlen is. Tisztelet azoknak, akik ezt valamilyen módon képesek produktívan csinálni naturálon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!