Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Üdv. Most kezdtem a tömegnöve...

Üdv. Most kezdtem a tömegnövelést,heti 4-5 edzésem van.Colaval hidratálhatok?

Figyelt kérdés

Olyan kérdésem lenne,hogy mennyivel rosszabb az,ha a vizet colaval helyettesítem?Kreatint is szedek,és mindenhol azt olvasom,hogy kell a hidratálás,napi 3-4 l víz.

Ha üdítővel teszem ezt meg,hátráltatni fog?

2022. júl. 12. 00:38
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a segítséget!

Edzés közben szoktam még BCAA-t fogyasztani,utána fehérjét,meg tömegnövelőt,előtte meg kreatin kapszulát.

Tudom,hogy ezek nagyon messze vannak a csodaszerektől,de szeretnék minden segítséget megadni az izmoknak a fejlődéshez!

2022. júl. 13. 09:04
 12/15 anonim ***** válasza:

"Edzés közben szoktam még BCAA-t fogyasztani,utána fehérjét,meg tömegnövelőt,előtte meg kreatin kapszulát."

A BCAA-ról 20 éve megállapította a tudomány, hogy hatástalan. Az a néhány elhanyagolható grammocska aminosav szerinted mit segít az izomfejlődésen? Semmit, ezért nem árulnak már nagyobb nyugati tápkiegészítő cégek BCAA-t, EAA-t és hasonló átveréseket, mert a nyugati ember már nem hajlandó azokat megvenni. Magyarország természetesen ebben is le van maradva pár évtizeddel.

Fehérje por akkor kell, ha szilárd ételből nem tudod bevinni a napi minimum 1,5 g/tskg proteint. Ennyit még egy óvodás kisfiú is bevisz random, úgyhogy a mai világban tényleg nem tudom elképzelni, hogy kinek van szüksége fehérje porra, amikor három nagyobb szelet csirkemellből be lehet vinni 100 gramm proteint, de mindegy.

A tömegnövelő por drágán árult cukor, szar minőségű szénhidrát és egy valagnyi adalékanyag. Ha nem trollkodsz, és erre is költesz, akkor egész egyszerűen hülye vagy. A kreatin kapszula pedig "ártani nem használ" kategória. A por formátumú monohidrát tök olcsó (bár most országos készlethiány van), szóval feleslegesnek érzem kapszulat formájában négyszer annyit költeni rá, de te tudod. 10-ből 9 embernél semmi pluszt nem ad a kreatin, de reméljük, hogy te vagy az az 1, akinek igen.

Az izmaidnak akkor adsz meg minden segítséget, ha megtanulsz kiegyensúlyozottan táplálkozni, progresszívan edzeni és kielégítően regenerálódni. A rengeteg felesleges tápkiegészítőre költött pénzedet költhetnéd másra is. Mondjuk könyvekre, amikből megtanulod, hogy ne igyál napi 4 lite kólát víz helyett, mert az egészségtelen.

2022. júl. 13. 09:20
 13/15 anonim ***** válasza:
Ne igyál szemetet, kurvára ártasz vele magadnak, még a cukormentessel is.
2022. júl. 14. 15:06
 14/15 anonim ***** válasza:
Én már rég rájöttem arra, ha az étrended rendben van, semmi szükség Bcaa-ra, meg fehérje porra, meg kreatinra, meg egyéb ilyenre. Csak pénzkidobás. Irass egy megbízható edzővel egy változatos fehérjedús étrendet, ami hosszútávon tartható, naturálban nem kell túlgondolni a dolgokat!
2022. júl. 14. 22:06
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2022. júl. 15. 11:10
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!