Testépítő versenyek és azokon való részvétel pro/kontra?
Gondolom a doppingra gondol meg arra, hogy ez "nem igazi sport" , mert itt nem labdát rugdosnak, hajigálnak, meg futnak, hanem egy színpadon pózolnak.
Amúgy ne izgasson, de az NB3-as focistától az olimpián tökutolsón át egészen a sztrásportolókig, érmeket nyerő klasszisokig minden élsportoló használ doppingot, mert anélkül ma már nincs élsport. Csak annyi, hogy a testépítésben ez már nyitottabb kérdés, néhány versenyző nyíltan ki is mondja, hogy használ szteroidokat.
szerintem nem éri meg versenyezni.
az egészségedet szétcseszi
azon kivül is rengeteg lemondással és áldozattal jár, ráadásul anyagilag se túl kifizetődő
szerintem sportértéke sincs feszengeni egy szál tangában.
ha erőszámok is lennének nem csak pózolgatás úgy lenne sportértéke a szememben, de a versenyzést úgy se tartanám bölcs döntésnek.
ezért tuti elleszek küldve a genyába :D de igy gondolom.
17 éve edzek naturálban, meg vagyok elégedve az elért alakommal és erőszintemmel. Sose koxoltam, nem is voltak versenyzői céljaim, úgy gondolom, ahogy a 4. válaszoló, versenyezni nem éri meg. Egyrészt koxolni drága, valóban nem kifizetődő másrészt, lehet hogy baromi jól nézel ki 20-30 évesen rommá koxolva, csak majd amikor nem fog állni a cerka, vagy kiveszik a fél májad, vagy egyik veséd, esetleg 50 évesen kapsz egy infarktust, vagy egy agyvérzést, akkor majd jusson eszedbe, hogy lehet nem véletlen.
Tudom, hogy korunk divatja, hogy minden 20 éves kiscsávó 3 nap alatt szeretne izmos lenni, hogy mutogathassa magát instán meg tiktokon és ezért bármit hajlandó magába nyomni, de szerintem balfék dolgok csinálnak. Naturálban is el lehet érni nagyon szép eredményeket.
Szintén évek óta edzek, testépítést, erőemelést súlyemelést, küzdősportokat és országúti kerékpárt komolyabban, és sokkal inkább a teljesítmény-sportok tűnnek jó választásnak mint a testépítésben versenyzés. Vannak Physique versenyző ismerőseim, versenyszezonban havi milliókat ölnek a szteroidokba, vízhajtóba, versenyengedélyekbe, indokolatlanul drága étrendbe,
a szálkásítás utolsó pár hetében az alultápláltság miatt alig alszanak, semmi erejük vagy állóképességük, egy kis felfázástól lebetegednek, és a szteroid+éhség kombótól két szót alig lehet váltani velük mielőtt dührohamot kapnak. Annyi jó sport van amiben az ember versenyezhet, ez nagyon nem az. Nem éri meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!