Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Egy hete izomlázam van, és...

Egy hete izomlázam van, és még mindig rendesen érzem, lehet belőle baj?

Figyelt kérdés
Nem először voltam edzeni, de egy idő után először dolgoztam komolyabban izomlázra, a héten eddig nem is tudtam menni, holnap tervezek. Lehetséges, hogy túlterheltem az izmaim?

2022. jún. 3. 23:28
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Sima túledzés. Viszont extrém esetben néhány hétig is eltarthat, mire kipiheni az ember.
2022. jún. 4. 05:22
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Ezért nem éri meg "izomlázra dolgozni", mert fejlődés szempontjából semmilyen pozitívummal nem bír, csak negatívumról. Úgyis mondhatnám, hogy izomlázat hajkurászni ökörség, ugyanis nem ettől leszel izmos, de az extrém regenerációs költségnek hála sérült simán lehetsz tőle. Ha az elmúlt egy teljes hétben nem múlt el az izomláz (rosszabb esetben nem is csökkent a mértéke), akkor jól túlterhelted az adott izmokat, izületeket, szalagokat. Várj még egy hetet, és nem múlik a probléma, akkor menj el orvoshoz, mert lehet, hogy kialakult valami frankó kis krónikus gyulladás. Reméljük nem lesz rá szükség.

Okosan kell edzeni. Ez az első számú szabály.

2022. jún. 4. 08:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!