Milyen mozgással, és étrenddel tudnék formálni az alakomon?
Ekkora súlynál csak séta. Vagy úszás. Vannak vadállatok, akik úgy vannak vele, hogy uccu neki, aztán nekiállnak futni 20-30-40-50 kg súlyfelesleggel. Fiatalon lehet, hogy még úgy-ahogy bírják az izületeid, de azért nem akkora terhelésre valóak. Arról nem is beszélve, hogyha van valami rendellenesség a lábaddal (lúdtalp, lapostalp, stb...) akkor az még egy kicsit nehezít a dolgon plusszba.
Össz-vissz kalória deficit kell a fogyáshoz (ha feltételezzük, hogy átlag ember vagy, komolyabb betegség / rendellenesség nélkül, ami befolyásolhatná a súlyodat). Én 130 kg-ról indultam, hasonló magassággal mint te. Kb. 1 év alatt 87 kg-ig jutottam. Kalória deficitre (magas fehérje mellett) végig figyeltem. Első fél évben csak sétáltam 100 kg-ig, utána kezdtem el edzeni. Futni azóta sem futottam, sokkal jobb a séta, hogyha van rá időd, mert kevésbé terheli a lábaidat és gyorsan regenerálódsz is belőle (kivéve ha elvetemült vagy és letolsz 16 óra alatt 80 km-t, akkor azt azért tuti megérzed másnap).
A lényeg, hogy kicsiben kezdd, hogy meg tudd szokni a változást. Ha valami radikális változásba kezdesz, akkor az nagy eséllyel kudarcra van ítélve már a legelején. Izmot építeni sok idő. Ha arányosan akarnád csinálni, akkor nagyon lassan kéne fogynod és nagyon sok idő lenne mire látnál változást. Naturálban 3 kg izomnak örülhetsz egy évben ha a kezdő növekedésen túl vagy. Azért ekkora súlynál 3 kg rekompozíció nem túl látványos évente, szóval én előbb mindenképp megpróbálnék fogyni, mert az általánosan javítaná az életminőségedet és közben / utána persze lehet és érdemes is edzeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!