Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » 2-3hónap heti 4x edzés,...

2-3hónap heti 4x edzés, megfelelő kajával látható eredmény?

Figyelt kérdés
Vagy inkább 1év?
2022. máj. 7. 17:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
88%

Inkább 2-3 év.

Megmondom neked az őszintét: az első 2-3 hónapban úgysem lesz jó az edzés, úgysem lesz megfelelő a kaja. Nem sértésből, ez normális. Az első hónapokban (hacsak nem egy jó edzővel dolgozol) hiába olvasol utána a dolgoknak, hiába szerzel jó információkat, nincs tapasztalatod, most kezded az egészet, most tanulsz meg súlyzózni, most tanulsz meg enni, hibát hibára fogsz halmozni, butaságot butaságra fogsz halmozni. Mindenki így kezdi, semmi gond. Jó forrásból tájékozódj, és bele fogsz jönni.

Viszont 2-3 hónap alatt még szteroiddal se tudnád megváltani a világot, nemhogy naturál kezdőként. Mondjuk az relatív, hogy mit jelent a szótáradban a látható eredmény. 2-3 hónap múlva már láthatsz magadon változást. Már talán olyan kérdést is kaphatsz a környezetedtől, hogy "sportolgatsz valamit?". De ennél nagyobb dolgokra ne számíts. Attól is függ, hogy hogyan nézel ki most, milyen formáról indulsz, és még sok-sok tényező.

2022. máj. 7. 17:10
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszi a kifejtett válaszod, sajnos elhízott vagyok, kb 25kg felesleggel..:(
2022. máj. 7. 17:12
 3/12 anonim ***** válasza:
86%
Akkor ugye tudsz róla, hogy a heti 4 edzés tök jó, de KALÓRIADEFICITEN alapuló diéta nélkül nem fogod elérni azt, amit szeretnél?
2022. máj. 7. 17:15
 4/12 A kérdező kommentje:
Igen, tudom, elvileg 2500kalória kellene nekem
2022. máj. 7. 17:16
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Lehetséges. Ez egyéni, ezt neked kell tudni.

Fontos egyébként az is, hogy okosan, fokozatosan vágj bele a súlyzós edzésbe. A bemelegítést, nyújtás, mobilizáció, hengerezés, regeneráció és az alvás ugyanolyan fontos, mint maga az edzés vagy a táplálkozás. Ha vannak fájdalmaid itt-ott, kötöttségek itt-ott, letapadások itt-ott, merevségek itt-ott, akkor nem egyből nekiugrunk mell-bicepszezni, hanem előtte elmegyünk gyógytornászhoz, és korrigáljuk a problémákat.

Ezeket tartsd szem előtt. Hajrá, szurkolok!

2022. máj. 7. 17:20
 6/12 A kérdező kommentje:
Szerinted kardiót kellene még alkalmazni a heti4 edzésen felül?
2022. máj. 7. 17:22
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
A kardió fontos, mert fejleszti az állóképességet, a pulzust, a szívet, az érrendszert, a tüdőkapacitást, meg nyilván kalóriát is éget. Kardiózni célszerű, de attól függ, hogy mennyire vagy aktív a napjaidban.
2022. máj. 7. 17:29
 8/12 A kérdező kommentje:
Délelött eléggé 6-tól kb 12-13if fizikai meló
2022. máj. 7. 17:30
 9/12 anonim ***** válasza:

Csak a sajat peldamat tudom leirni.

Rajtam 40 kg felesleg volt, kb. 2 havonta latszott a valtozas, azota normal sulyon mar kompozicio valtasra gyurok, itt mar kevesbe latvanyos a valtozas, de azert 2 havonta latni igy is valamit. Karjaim pl. koveren lottyedten voltak 36-osak, ez fogyas utan 32-re leesett, aztan 3-4 honap alatt ujra feltornaztam 36-osra, de latszik, hogy masszivabb, mint a kover 36-os elozo verzio.

Olyan nincsen, hogy egy evig semmi nem latszik. Az elejen tudsz a legjobban fejlodni. Ahogy kozeledsz a potencialodhoz, ugy fog lassulni a fejlodes. Az elejen egesz latvanyos atalakulason eshetsz at.

2022. máj. 7. 17:36
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Akkor valószínűleg nem azon a 30 perc kardión fog múlni a napi kalóriád.

Mit dolgozol?

2022. máj. 7. 17:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!