Ha egy izom erősödik , akkor 100% nő is mellé, vagy a kettő nem jár együtt?
Nem feltétlenül jár együtt a kettő. Súlyzós edzéssel lehet izom tömeget jelentősen növelni. A fegyenc edzéssekkel is lehet bizonyos fokig, utána már csak akkor, ha használsz extra súlyokat is. De húzódtkodni is nem tudom hogy hogyan lenne érdemes, most oké, hogy 15kilós súly mellény, de utána még súly tárcsák meg egyéb dolgok ugyan úgy kellenének, hogy tudd növelni a terhelést és ne az ismétlés számokat növeld.
Én csinálok súlyzósat, fegyencet és kezdtem a kettlebellt is. Ezt a 3at csinálom időnként váltva. Kettlebellnél azt vettem észre inkább, hogy formásodom, szállkásodom, hiába nem nagy ismétléssel dolgozom, meg nehéz súlyal, akkor is másabb, mint a sima súlyzós. Minden ilyennek számomra más és más hatása van. A fegyencel szépen tudom növelni az erőmet, de az ugye nem ad tömeget. A súlyzós is növeli az erőt, de megint másabb helyzet, de jelentősen növeli az izomtömeget. A kettlebell meg egy külön világ szerintem. Számomra egy koronázatlan király.
Persze nyilván minden egyén függő is, nincs 2 egyforma szervezet. Bármelyik profi edzés tervét csinálhatnánk pontosan másolva mindent, akkor se tudnánk azt az eredményt elérni. Mindenkinek másképp reagál az izomzata egy egy gyakorlatra. Van akinek egyik van akinek a másik gyakorlat jobb egy izomcsoport megmunkálására.
Meg kell a változatosdág is. Én ebben a 3ban találtam meg a harmóniát. Így tudok a lehető legtöbbet kihozni magamból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!