Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Lábtoló és guggolás nélkül...

Lábtoló és guggolás nélkül lehet nagy comb izmot építeni?

Figyelt kérdés
Lábtoló nincs a terembe a hagyományos rudas guggolást képtelen vagyok ki vitelezni ha hack gépen gugolok utána napokig úgy fáj a derekam hogy aludni sem tudok szóval a guggolás kivan zárva. Milyen alternatíva van ezek helyett?
2022. ápr. 18. 20:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Lábtoló nincs a teremben? Ezer éve nem voltam olyan teremben, ahol ne lett volna, de mindegy, nekem nem hiányozna, csak érdekes.

A rudas guggolást miért vagy képtelen kivitelezni? Mi a probléma? A hack gépet még megértem, kötött mozgáspálya, 10-ből 7 embernek nem optimális, de a rudas guggolás miért okoz problémát?

Egyébként meg nyilván ott a felhúzás, a kitörés, a lábnyújtó, a lábhajlító, a combközelítő, a combtávolító, de a guggolás MOZGÁSMINTÁJA nélkül nem valószínű, hogy jó combizmokat tudsz építeni, pláne naturálon. Ráadásul ha a guggolás ennyire nem megy, akkor jó eséllyel az előbb felsorolt gyakorlatok közül egy csomó nem fog.

2022. ápr. 18. 20:38
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Bolgár guggolás. Illetve rávezetés egylábas guggolásra - bár én személy szerint nem hiszek benne, de van akinek elvileg bejön.
2022. ápr. 18. 22:49
 3/11 anonim ***** válasza:
Bolgár guggolás, kitörés, szumó felhúzás, merevlábas felhúzás jöhet szóba. Ilyen lábnyújtó, labhajlító gépek szart se érnek, max melegíteni.
2022. ápr. 19. 12:53
 4/11 A kérdező kommentje:

Pedig a lábfeszitő gépet ha rendesen megpakolom járni is alig tudok az elkövetkező pár napban. Tényleg nem ér semmit?

Rudas gugolasal az a bajom , hogy a mozgás tartomány alsó felén "butwinkelek" ami elvileg sérülés veszélyes a csípőre nézve.

2022. ápr. 19. 18:18
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

A buttwink nem minden esetben sérülésveszélyes. A guggolásban nem olyan egyszerű lesérülni, mint ahogy azt sokan gondolják. Ha szar a technika, akkor nyilván könnyű, de egy minimális buttwinktől még senkinek nem lett gerincsérve.

Ráadásul a buttwinken, a hajlékonyságon és a mobilitáson könnyen lehet dolgozni. Feküdj rá egy kicsit a nyújtásokra, a gyógytornára, meg nyilván a helyes guggoló technikára, aztán pár hét/hónap alatt meg is van a szabályos kivitelezés.

"Pedig a lábfeszitő gépet ha rendesen megpakolom járni is alig tudok az elkövetkező pár napban."

Ha adok a kezedbe egy sörös dobozt, és megkérlek, hogy tarts ki oldalra, nyújtott karral, vízszintesen addig, amíg bírod. Az elkövetkező pár napban mozgatni se fogod tudni a karod az izomláztól, mégsem leszel ettől izmos.

A lábfeszítő gép szerintem károsabb, mint a buttwink. Ettől függetlenül ha valaki kiegészítőnek használja, akkor tőlem használja. Én kezdő korom óta nem lábaztam gépeken, de ízlések és pofonok. Viszont a guggolás mozgásmintája nélkül tényleg nem fogsz tudni olyan sok mindent kihozni a combodból.

2022. ápr. 19. 18:33
 6/11 A kérdező kommentje:
És milyen esetben nem sérülés veszélyes a butwink?
2022. ápr. 19. 18:58
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Funkcionális anatómai. Erre vannak esettanulmányok és vizsgálatok. Nézz egy kicsit utána, akár PubMeden, akár Google Tudóson.
2022. ápr. 19. 19:06
 8/11 anonim ***** válasza:
Most erre a kifejezésre rákerestem én is. Van ezer ilyen videó a youtubon ahol 15 percen keresztül magyaráznak egy sima gyakorlatot, hogy így legyen a vállad 5 és fél fokkal, úgy legyen a nemtommid 12 fokkal másik irányba de szerintem túlbonyolítják. Nem azt mondom, hogy szabálytalanul kell csinálni a gyakorlatokat de nem lesz mindenkinek ugyanaz kényelmes. Nyújts és ne menj le annyira mélyre, csak vízszint alá. Nem kell a seggedet a földhöz vágni. Nem tudom ki akart lebeszélni élőben a guggolásról de nem biztos hogy érti mit csinál. És nyilván a súlyokat ésszel kell megválasztani.
2022. ápr. 19. 19:23
 9/11 anonim ***** válasza:
Ja bocsi azt írod hack gépnél fáj a derekad, az azért aggasztó. Nyilván ne csinálj semmit ha nem kényelmes. Mondjuk hack gépnél is lehet szemből vagy háttal.
2022. ápr. 19. 19:54
 10/11 A kérdező kommentje:
Hát ez ilyen múlt évezredbeli hack gép ( kicsi olcsó konditerem) igazából hibrid mert álló vádlizni is lehet rajta egyáltalán nem hasonlít egy átlagos hack géphez de egy rakás szar szerintem olyan mozgás pályára kényszerít, hogy valamim mindig fáj tőle
2022. ápr. 19. 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!