Bicepszet jól gondolod. Fekvenyomás attól függ milyen rendszeresen csinálod.
Én több mint 2 éve edzek,de az első fél évben kis súlyokkal csak.
Bicepsznél én vagy 8-10-12 ismétlést szoktam. 4x18 ,4x15,3x12 és amennyit birok.
2022. ápr. 11. 21:00
2/12 anonim válasza:
Nem gondolod jól egyiket sem.
Fekvenyomásnál minél kisebb sorozatot tudsz csinálni, annál veszélyesebb a gyakorlat, annál jobban kockáztatsz egy céltalan lesérülést.
2022. ápr. 11. 23:47
3/12 anonim válasza:
Itt mindenki szakember?
Itt? Mindenki.🤣🤣🤣
2022. ápr. 12. 02:04
4/12 anonim válasza:
3x6 véleményem szerint nem hoz annyit mint amekkora plusz kockázatot von magával. Nyilván feltételezzük, hogy naturál hobbi sportoló vagy
2022. ápr. 12. 06:55
5/12 anonim válasza:
Hát nem tudom srácok, én 35 éves vagyok, 17 éves korom óta edzek, jelenleg 100-110 kilóval nyomok fekve, 130 volt a max. amit ki tudtam nyomni, a dicső 20-as éveim végén, de én még az életben nem sérültem le a fekvenyomástól. Szerintem akkor inkább a nagy súllyal végzett ferdepados nyomás sokkal sérülésveszélyesebb.
2022. ápr. 12. 07:18
6/12 anonim válasza:
Én meg 52éves vagyok, 25éve edzek, és sérültem már le fekvenyomás közben.
2022. ápr. 12. 07:28
7/12 anonim válasza:
De amúgy hülyeség ezen rugózni, ki hány éves, és kinek mitől mi baja lett vagy nem... kockázat... ennyi.
2022. ápr. 12. 07:29
8/12 anonim válasza:
"Jól gondolom ezeket?"
nem
"Bicepsznél az a lényeg, hogy minél több ismétlést csináljak, tehát minimum 10, de inkább 12."
Rosszul gondolod
"Fekvenyomásnál pedig inkább az, hogy nagy legyen a súly, nem baj, ha csak 3x6-ot tudok, és utána visszaveszem a további sorozatokhoz."
Ez is hibás
"Igaz ez?"
Nem
Naturálban nagy súlytól, kevés ismétléstől nő az izom. Mindegy, hogy melyik izomról van szó
2022. ápr. 12. 09:44
9/12 anonim válasza:
Minél több izmot mozgat meg egy gyakorlat annál nagyobb súlyokat lehet használni. Fekvenyomás kb egész felsőtest, akár maxolhatsz rajta. Koncentrált bicepsz, oldalemelés stb. ahol tényleg szinte csak 1 izomnak kellene dolgoznia nem a legjobb ötlet. Bicepszből is 1000 féle van. Ha állva csinálod rúddal, akkor nem muszáj magas ismétléssel végezni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!