Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Jól gondolom ezeket?

Jól gondolom ezeket?

Figyelt kérdés

Bicepsznél az a lényeg, hogy minél több ismétlést csináljak, tehát minimum 10, de inkább 12.

Fekvenyomásnál pedig inkább az, hogy nagy legyen a súly, nem baj, ha csak 3x6-ot tudok, és utána visszaveszem a további sorozatokhoz.

Igaz ez?

2022. ápr. 11. 20:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
47%

Bicepszet jól gondolod. Fekvenyomás attól függ milyen rendszeresen csinálod.

Én több mint 2 éve edzek,de az első fél évben kis súlyokkal csak.

Bicepsznél én vagy 8-10-12 ismétlést szoktam. 4x18 ,4x15,3x12 és amennyit birok.

2022. ápr. 11. 21:00
 2/12 anonim ***** válasza:

Nem gondolod jól egyiket sem.

Fekvenyomásnál minél kisebb sorozatot tudsz csinálni, annál veszélyesebb a gyakorlat, annál jobban kockáztatsz egy céltalan lesérülést.

2022. ápr. 11. 23:47
 3/12 anonim ***** válasza:

Itt mindenki szakember?

Itt? Mindenki.🤣🤣🤣

2022. ápr. 12. 02:04
 4/12 anonim ***** válasza:
3x6 véleményem szerint nem hoz annyit mint amekkora plusz kockázatot von magával. Nyilván feltételezzük, hogy naturál hobbi sportoló vagy
2022. ápr. 12. 06:55
 5/12 anonim ***** válasza:
87%
Hát nem tudom srácok, én 35 éves vagyok, 17 éves korom óta edzek, jelenleg 100-110 kilóval nyomok fekve, 130 volt a max. amit ki tudtam nyomni, a dicső 20-as éveim végén, de én még az életben nem sérültem le a fekvenyomástól. Szerintem akkor inkább a nagy súllyal végzett ferdepados nyomás sokkal sérülésveszélyesebb.
2022. ápr. 12. 07:18
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Én meg 52éves vagyok, 25éve edzek, és sérültem már le fekvenyomás közben.
2022. ápr. 12. 07:28
 7/12 anonim ***** válasza:
De amúgy hülyeség ezen rugózni, ki hány éves, és kinek mitől mi baja lett vagy nem... kockázat... ennyi.
2022. ápr. 12. 07:29
 8/12 anonim ***** válasza:

"Jól gondolom ezeket?"

nem

"Bicepsznél az a lényeg, hogy minél több ismétlést csináljak, tehát minimum 10, de inkább 12."

Rosszul gondolod

"Fekvenyomásnál pedig inkább az, hogy nagy legyen a súly, nem baj, ha csak 3x6-ot tudok, és utána visszaveszem a további sorozatokhoz."

Ez is hibás

"Igaz ez?"

Nem

Naturálban nagy súlytól, kevés ismétléstől nő az izom. Mindegy, hogy melyik izomról van szó

2022. ápr. 12. 09:44
 9/12 anonim ***** válasza:
Minél több izmot mozgat meg egy gyakorlat annál nagyobb súlyokat lehet használni. Fekvenyomás kb egész felsőtest, akár maxolhatsz rajta. Koncentrált bicepsz, oldalemelés stb. ahol tényleg szinte csak 1 izomnak kellene dolgoznia nem a legjobb ötlet. Bicepszből is 1000 féle van. Ha állva csinálod rúddal, akkor nem muszáj magas ismétléssel végezni.
2022. ápr. 12. 10:21
 10/12 anonim ***** válasza:
Hány kiló és milyen magas vagy 5-ös?
2022. ápr. 12. 10:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!