Van értelme gyúrni ha (nagyon) magas vagyok, vagy úgy se fogok jól kinézni?
Ez a kérdés tele van tévhitekkel.
Lou Ferrigno 196 cm, Arnold Schwarzenegger 188 cm, Paul Dillett 185 cm, Lee Haney 181 cm, Ronnie Coleman 180 cm. Csak 5 sikeres testépítő az átlagmagasság felett.
Pont az alacsonyaknak rosszabb, mert egy magas testépítő úgy néz ki, mint egy hústorony, sokkal figyelemreméltóbb. A kar hossza változó, vannak akiknek rövidebb, mint a testmagasságukhoz illene, vannak akiknek hosszabb, az izom hossza, formája, csontozat megint egyénenként eltérő. Semmi következtetést nem lehet kizárólag abból levonni, hogy valaki magas.
Abból a hibás premisszából jutsz erre a következtetésre, hogy egy alacsony ember pontosan ugyanannyi izmot tud felszedni, mint egy magas, de egy rövidebb felkaron ez az izom sokkal koncentráltabban oszlik el, így vastagabb. Ez nincs így. Rengeteg dologtól függ, hogy valaki mennyi izmot tud felszedni és nagy különbségek vannak egyének közt. A hosszú végtagok (a testmagasságodhoz képest) pedig esztétikai szempontból szépek, főleg ha mellé még jól is izmosodnak, vagy sokat dolgozol rajtuk. De simán lehet, hogy 190 vagy, de olyan hosszúak a karjaid mint egy 183 cm-es embernek, vagyis rövidek a karjaid.
Amire pedig eljutsz következtetés, az teljesen zavaros. Azt feltételezed, hogy kizárólag azért mert magas vagy, nem nézhetsz ki úgy, mint Schwarzenegger, aki szintén magas volt btw, ezért értelme sincs elkezdeni gyúrni. De azért sportosan akarsz kinézni (ez mit jelent? gondolom, hogy izmosodni akarsz), szóval választasz egy olyan sportot, amivel kevesebb izmot tudsz felszedni, mint a testépítéssel, mert abban úgyse vagy tehetséges (de nem élsportoló akarsz lenni, hanem csak izmosodni szeretnél...) A küzdősport jó, én nem értek hozzá, de ott mitől izmosodnál? Csinálnak saját testsúlyos erőgyakorlatokat, vagy mi? Attól, hogy dobálják egymást a judosok nem lesznek sokkal izmosabbak.
Én azt szoktam ajánlani, hogy kezdjék el az erőemelést, súlyemelést, az a testépítés alapja és bőven el lehet vele lenni és fejlődni.
Én 195 vagyok és volt értelme, pedig ha valaki akkor én rossz genetikával rendelkezem, hosszú végtagok, vékony alkar stb.
Ez nem igaz hogy nem néz ki jól, inkább azt mondanám hogy másabb a kinézeted magasan mint alacsonyan, sokkal atlétikusabb kinézeted lesz.
Plusz hobbi gyúrásról van szó, nem neked kell megnyerned a mr olympiát.
Ez szerintem kifogás csak hogy miért ne kezdj neki
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!