Teljes testes edzésnél mekkora ismétlésszámra álljak rá?
Heti 2-3 ilyen edzésem van, izomcsoportonként egy alapgyakorlattal 3-4 sorozattal. Ha egyik héten alacsony, másikon közepes, harmadikon magas megy, akkor nem nagyon tudom megvalósítani a progressziót. Plusz soká kerül sorra ugyanaz a súly.
Ha egy edzésen belül dolgozok mindhárom tartományban (pl vállból nyomás 1x4-6, 1x12, 1x20) így kijön a 3 sorozat de értelmét nem látom. Illetve tudom, hogy mind az alacsony, mind a magas ismétlésnek van előnye, de ezt hogy érdemes összehozni? Naturál vagyok, cél pedig az erősödés, izmosodás.
A progresszió nem azt jelenti hogy minden héten nagyobb súlyal kell dolgoznod, még ha csak 2kg plusz súlyal dolgoznál minden héten akkor is 1 év alatt 100kg felett lennél, ami nem túl realisztikus.(és egyértelműen nem 2kg vel kezdesz fekvenyomni szval még kevésbé az)
Én kicsit átgondolnám ezt az edzéstervet fölösleges kezdőként tartományokon gondolkozni, először szerintem maradj az általános 5-10 es tartomány körül, tanuld meg a gyakorlatokat helyesen kivitelezni.
Alapvetően az erő és az izmosodás összefügg, minnél több izmod van annál erősebb leszel.
Több súlyal egyértelműen kevesebb ismétlést fogsz tudni megcsinálni, de én 5 alá nem mennék a helyedben mert kezdőként fölösleges sérülésveszélynek teszed ki magad.
Én is csináltam ilyen edzést, én így osztottam be:
Két féle nap volt, A és B nap. Az A napon 5-8 ismétlést csináltam, B napon 8-12-t. Ez a két nap ment felváltva. Az edzésnapok között legalább 1 pihenőnap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!