80kg fekvenyomás mennyire jó 17 évesen ?
Ezek a kérdésekre mindig nehéz válaszolni, és valójában nem is lehet.
A 6kg hízás 6-8 hónap alatt kezdőként megfelelő ütem lehet, bár ez is részletkérdés. Lehet havi 4-5kg-ot is hízni, de akkor számolni kell azzal, hogy mire érdemleges izom lenne rajtad, addigra nagyon bezsírosodnál.
A fekvenyomásra meg nem lehet válaszolni. Ha már fél éve ezen a súlyon vagy fekvenyomásnál és nem fejlődtél semmit akkor nem, nem jó. Ha emelted fokozatosan a súlyt és fejlődtél ebben, akkor igen, jó.
Ebben a sportban csak és kizárólag magaddal kell versenyezned, nem mással.
Én 79kg körül mozgok jelenleg, 100kg fekvenyomás 2x5-be kimegy. Ez sem jelent semmit, de onnan tudom, hogy jó, mert júliusban a maxom 70kg volt. Tehát magadhoz mérten kell mérlegelni a dolgokat.
Elsőt lepontozták bár nem értem, hogy miért, leírta hogy miért nem lehet ezt így belőni és igaza van.
Mindenki másképp fejlődik, nekem a hátizmom pl jóval gyorsabban mint a mellizmom , annak ellenére hogy hasonló volument kap. A lényeg az, hogy fejlődj konzisztensen.
1#
Hogy emeltél ilyen sokat ennyi idő alatt ? Újrakezdő vagy ?
Kérdező július óta eltelt 7 hónap.
100kg pedig nem olyan sok fekvenyomásban.
Azért 70kg max-ról 100kg 2x5-re 7 hónap alatt elég jó sztem. Átlagosan erre 1-2 évet írnak ahol olvastam. És ez max, nem 2x5-ös széria...
Ahhoz képest hogy nem olyan sok nem láttam rengeteg embert ennyivel szériázni. Max pár erőemelőt még többel vagy pár szteroidost. Alatta kicsivel 95-el igen, őt ismerem is 2x4 megy neki 2.5 év edzés után naturálba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!