Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mennyi fehérjére van szükségem...

Mennyi fehérjére van szükségem, hogy izmosodjak?

Figyelt kérdés

Vékony testalkatú lány vagyok és hizni szeretnék. Kb egy hónapja kezdtünk el rendszeresen edzőterembe járni, de tudom hogy ugyanilyen fontos a jó kaja is, ha változást szeretnék.

Elkezdtem fehérjében gazdag ételeket enni, de mivel napi 8-10 órát dolgozom nem tudok mindig rendesen enni. Ezért gondoltam kiegészíteném turmixxal, hogy annal több kalóriát tudjak bevinni. De az a gondom hogy nem tudom személy szerint mennyire lenne szükségem ahhoz hogy fejlődjek is. Hogy kellene számolnom ezt ? Mennyi gramm fehérjét tegyek pl a turmixba?

176 cm vagyok és 60 kilóra mentem fel 58,5ról mióta edzünk de úgy érzem kezdek stagnálni.

Esetleg ismertek valakit, aki étrendet tudna össze állítani nekem ?

24n

2022. febr. 25. 12:22
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

1.2-1.5 gramm/testsúly kg fehérjebevitel untig elég naponta.

Totál kalóriában meg ~300 plusz, a szintentartáshoz képest.

Zsír 0.5-0.8 gramm/kg, többi CH.

Ökölszabályként, kiindulásként ez kb jó, aztán majd kitapasztalgatod. :)

2022. febr. 25. 12:28
 2/4 anonim ***** válasza:
Ahogy az előző írja. Én 1.2es szorzós fehérjével is izmosodok, de az csak a minimum, általában többre sikeredik
2022. febr. 25. 14:52
 3/4 anonim ***** válasza:
En 1.5g feherjet, 1g zsirt meg 5g cht eszek kb. De ez eleg emberfuggo. Ha nemtudod osszeirni magadnak keress fel egy edzot a terembe
2022. febr. 25. 19:59
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Az a gond hogy nem Magyarországon vagyok és itt nincs magyar edző aki segíteni tudna. Jó lenne az anyanyelvemen megkapni ezeket a dolgokat mert nem beszélem annyira jól az itteni nyelvet.

2022. febr. 26. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!