Mit változtatnál az edzéstervemen?
Szóval én egy 23 éves férfi vagyok. 190 centi magassággal 90 kg vel.
Otthon edzek, így kissé szűkösebbek a lehetőségek. Fekvenyomó padom van, egyenes rúdom, meg súlyok.
Nagyjából 1 hónapja kezdtem el az edzést. Még nem nagyon alakult ki a rutin. Első 2 hétbe viszonylag kis súlyokkal csináltam, és már attól is nagyon komoly izomlázam lett, most már emeltem a súlyokon, kb megdupláztam a súlyt, de valószínűleg hozzászoktam már 1 hónap alatt, mert nagyon nehéz izomlázat elérnem már, sőt már csak a mellembe sikerült de az is enyhe. Viszont ami érdekes, hogy a bicepszemen még egyszer sem volt izomláz, az elején sem.
Leírom, hogy hogyan edzek.
Nincs nálam A meg B hét jelenleg.
Heti 3 napos edzés
Egy ezdésen kb 5 gyakorlatot végzek el, 5 sorozattal, 8-10 ismétlés számmal.
Fekvenyomás minden edzésen van
Majd vállból nyomás egyenes rúddal vagy ez helyett fűrészelés, mikor melyikhez van kedvem, váltogatom vagy felhúzás. Ebből a 3 gyakorlatból csinálok 2 gyakorlatot egy edzésen, és ezt váltogatom edzésekkor, hogy melyik nap melyik legyen az a kettő. Aztán csinálok bicepszre egyenes rúddal karhajlítás. Majd 2x20 felülés. Heti egyszer pedig guggolok 2x20 at.
Ezen az edzésen mit változtatnál ha szükséges ezen változtatni. Vagy ez így mehet az első évben végig?
Kajálás az nálam úgy zajlik, hogy reggeli 7kor. Ebéd délbe, általában hús krumplival vagy rizsel. Aztán délután hazaérek 4 kor, akkor megint eszek általábana ugyan azt mint ami az ebéd volt, majd pihenek egy órát és 5 órakor kezdek el edzeni, max 1 esetleg másfél órát tudok rá szánni az edzésre. Edzés után be nyomok egy erős adag fehérje italt. Aztán van, hogy vacsorázni már nem szoktam, mert úgy kifáradok, hogy edzés után fürdök és alszok. Szerintetek mindenképpen fontos lenne e vacsorázni 7 órakor, ha 4-5 óra közt tele ettem magam. Majd edzés után benyomtam egy fehérjét?
1-es. Új vagyok a témakörben, nem trollkodok.
2-es. Ezért írtam ki, hogy tapasztaltak hátha kijavítanak.
Heti 3 alkalmat tudok rászánni, alkalmanként 1 órát mondjuk, max másfelet, és ezidő alatt akarok minden lényeges izmot átedzeni. Nem sportoló akarok lenni, csak kicsit jobban kinézni, nem a maximalis fejlődés a szempont, viszonylag nem kapkodok a fejlődéssel, de ez is rengeteg erőfeszítés ahhoz hogy netán ne érjen semmit.. ezért szeretnék úgy edzeni, hogy legyen értelme is.
Terembe nem engedi az időm, hogy eljárjak. Ezért otthoni megoldással szeretnék jobb formába lenni. Fekvenyomó padom van illetve scott padom. Egyenes rudam, meg 1 kezes kézi súlyzók aminek 10 kg darabja. És nincs hozzá másik súlyom.
Egyenes rúdhoz feltudok pakolni 80 kg ig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!