Mennyit kéne fekvenyomni?
Ezt nehéz így megmondani. Egyrészt nincs ilyen elvárás, hogy kéne, mondjuk szokták mondani, hogy egy egészséges férfi a saját testsúlyát kinyomja (16 évesen még nem neveznélek férfinak). Nyilván függ attól is, hogy milyen állapotban vagy, sportolsz-e stb.
Anno mikor fociztam ennyi idősen heti 1x volt kondiban edzésünk, a többség 50kg-val szériázott, de volt akinek a 60-70 is ment.
Ha nem mész rá célzottan, csak lejársz edzeni hobbiból, akkor 50-60 kiló. Ha keményen rámész heti több edzés, kaja a lehető legjobb, akkor nyilván többnek kell lennie, akár 100 kiló felett is.
Én ennyi idős srácokat 50-60 kilóval látom szériázni. Amikor iskolás voltam és haverokkal edzettünk akkor a legtöbben ekkora súlyokkal nyomtak, kivéve azt aki komolyan vette, volt kiszámolt étrendje, hetente 4-5 edzett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!