Igaza volt a háziorvosnak a vizsgálaton, hogy ha fehérjeport szedek, akkor tönkre vágom magam, de szedjek mellé veseteát, mert pár év és tönkre megy a vesém?
Sehol nem írják azt, csak akkor igaz ez, ha napi 100 g fehérje port eszek, ott már olvastam ilyet.
Most kicsit elgondolkodtam, hogy ha egy orvos mondja, akkor tényleg káros lesz a fehérje?
20F
Orvosi alkalmassági vizsgálat volt, felvételihez.
Milyen zárt osztályra?
Biztonsági őri munkára kellett, mert securitys leszek.
Ezért is kellett edzenem, hogy ne legyek sovány.
Azt a választ én írtam, mert az orvos ezt mondta.
Bár most olvasgatok a témában, elég sok mindent írnak, hogy igaz, meg nem igaz.
Szóval nehéz eldönteni, mekkora fehérje adag károsítja a vesét.
Kutatások bizonyítják, hogy ez baromság. Az orvos tanult valamit 20-30 éve egyetemen, azóta a világon rengeteg dologról teljesen ellenkező véleményen van a tudomány, csak ezt sokan nem követik. Másrészt pedig úgy vannak vele, hogy jobb a békesség. Ha alapból vesebeteg vagy rontani fog a helyzeten a magas fehérje, de egészséges embereknél normál folyadékfogyasztással semmi káros hatása nincs a vesékre.
Saját tapasztalat persze nem sokat ér, de ha gondolod elküldöm a laboreredményeimet az pár évből, amiből ~1 éve 4,2g/tskg fehérje megy, amiből kb 3,5g/tskg állati és minden paraméter tökéletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!