Szálkásítani mikor érdemes elkezdeni?
Tehát most izmosodok, de nem vagyok szálkás egyáltalán. Nyárra szeretnék azért kicsit szálkás lenni. Hogyan szálkásítsak?
90 kg vagyok 190 centi.
Naturálban te nem fogsz tudni izomveszteség nélkül úgy leszálkásodni és beszáradni, mint ahogy azt a képeken látod az instagram influenszereknél. Hacsak nincs rajtad egy kimagasló izomtömeg (nincs), akkor ezt a szálkásítós-tömegelős oldschool bullshitet hanyagold, és szimplán csak eddz, sporttáplálkozz, regenerálódj. Ez a szálkásítós-tömegelős megszállottság naturál hobbi szinten értelmezhetetlen. Ezt hagyjuk meg a versenyzőknek, továbbá a szteroidhasználóknak.
Nem kell se nyolc kockás has, se 50-es kar ahhoz, hogy jól nézz ki nyárra, vagy hogy tetszél a csajoknak, hidd el.
Nem, nincs ilyen hasizom gyakorlat. Látszik, hogy nagyon kezdő vagy. Még most az elején kezdj el tudományos cikkeket olvasni a témában, mert pórul fogsz járni, ha sokáig vagy tudáshiányban, ugyanis el fog maradni a fejlődés.
A sörhasat úgy fogod tudni eltüntetni, ha diétázol. Kalóriadeficiten alapuló étrendet kell tartanod, azaz több kalóriát kell elégetned, mint amennyit étellel/itallal beviszel. Ezt a diétával lehet eszközölni, a diétát pedig segítheted edzéssel (elsősorban nem súlyzós, hanem aerob mozgásformára gondolok). Az, hogy te melyik testrészeden tárolod a legmarkánsabban a zsírt és hogy a fogyás során melyik testrészedről távozik elsőként, az egyénre szabott. Ha neked a hasad a kiemelt zsírraktorázsi terület, akkor ez van, ilyen a genetikád. Ha lesz tartós kalóriadeficit, akkor a sörhas is el fog tűnni. Továbbá figyelj arra, hogy sokszor egyél keveset, ezzel elkerülve a puffadást és a gyomor hirtelen tágulását, mert ezek csak rontanak a sörhason.
Viszont kalóriadeficitben olyan elképesztő mértékű izomtömeg-növekedésre ne számíts. Naturálban amúgy se számíts, pláne ha nem vagy haladó szinten tudásban, de kalóriadeficitben még annyira se. Amit ajánlok neked, az a diéta, mellette egy progresszív súlyzós edzésterv, sok kardióval kiegészítve. Ha ezekre összpontosítasz, akkor nem lesz gond.
Úgy látszik itt is divat lett a jó hozzászólások lepontozása. Mindenki jól írja! Kicsit még tömegelni kellene, mert erre fogyasztasz nem marad izmod. Én 102 kg vagyok, 183 cm magas, és még csak kezd alakulni az izomtömeg. Mondjuk szerencsére nem vagyok túlzottan bezsírosodva.
A sörhas gyaníthatóan a nem megfelelő táplálkozásodból ered. Pl. ha túl sok alkoholt iszol, akkor annak mérséklése is csökkentheti a sörhasat.
Helyi zsírégetés nincs
Értem. Én mindenkit felpontoztam. Köszi a válaszokat.
Akkor egyelőre marad a has, és folytatom amit elkezdtem. Nem iszok alkoholt egyáltalán, szóval nem attól van.
"Akkor egyelőre marad a has, és folytatom amit elkezdtem. Nem iszok alkoholt egyáltalán, szóval nem attól van."
Ez csak egy példa volt. Te tudod, h mitől van. Genetikailag nem igazán alakul ki sörhas
"Értem. Én mindenkit felpontoztam. Köszi a válaszokat."
Nem rád gondoltam. Nagyjából minden kérdésnél ez van egy ideje
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!