A bal karom jóval gyengébb a jobb karomnál, mit lehet tenni ellene?
Érzem az edzéseknél, hogy a bal karom jóval le van maradva a jobbtól. Emiatt a gyakorlatokat sem tudom normálisan kivitelezni.
Példának mondok egyet. Ott van a vállnyomó gép amibe beülsz, két oldalt meg kell fogni a kart és felfelé kitolni.
Sokszor érzem, hogy jóval többet tudnék, de a bal karom teljesen elfárad kevés megterheléstől is. Pl. Rátettem legutóbb erre a gépre 10-es tárcsát, mindkét kezemet használva csak 3x bírtam kitolni, ha azonban a balt leengedtem, akkor a jobb kezemmel még +8-at simán belenyomtam. A ballal utána se bírtam megmozdítani.
Mit lehet tenni, hogy ekkora különbséget ledolgozzak?
Ez normális, minden embernek másik oldala a domináns..
Most én nem tudom hányszor edzel, és milyen felosztásban. DE, ha heti 3x edzel egy héten, a 2. edzésed rá mehet a bal karod erősítésére, nagyobbrészt olyan gyakorlatokat válasz, ami kedvező a karodnak - és élvezd!
Gondolom jobbkezes vagy, aki balkezes annak szintén gyenge a jobbkeze.
Itt az a kérdés, mennyire van lemaradva. Ne aggódj rajta, erős lesz! Szép estét!
Az egyesnek igaza van, nem tudom ki pontizta le
Nsgyon keves olyan embert latok a teremben akinek egyforma eros a ket oldals es ez normalis
Szep lassan fel fog fejlodni a gyengebb kar a maisk melle, turelem es edzes kell
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!