Miért nem nőt szinte semennyit a karom körfogata?
4 hónap alatt rám jött 8 kg. Heti 3x edzettem, egész testes edzéstervem volt. Fehérjebevitelem rendben volt.
Tehát 3x edzettem a bicepszet és a tricepszet. A következők voltak karra a gyakorlataim: koncentrált bicepsz ( 2x 10 10kg + 2x10 12 kg) kalapács bicepsz (15-15-12-10 8 kg), egyenes rudas bicepsz (4x10 20 kg) tolódzkodás ( 4x15 saját testsúly) lórúgás (3x10 4 kg) meg amikor a nyak mögé engedjük a feltartott súlyt (3x15 12 kg) ennek sajnos most nem jut eszembe a neve.
2 hónap után emeltem a súlyokon vagy az ismétlésszámon változtattam.
Valamit nagyon rosszul csinálhattam, mert a has körfogatom nőtt 8 cm-t
Teljes testes edzés egy nagyon jó mozgás kezdőknek. Viszont így egyik izmot sem tudod átmozgatni azon a szinten, ami a szó szerinti testépítéshez kell. Nálad a baj, hogy összemosod a haladó és a kezdő szintet. Egy teljes testes edzésnél sokat dolgozik a kar, ha külön edzel rá, 100% garancia a túledzésre, miközben a többi izomcsoport sokkal kevesebb munkát kap. A comb, hát, mell hatalmas izom, sok idő is megmozgatni minden részüket, ezekre iszonyúan kevés idő juthat. A bicepszre pedig feleslegesen túl sok, mivel viszont a karizmok nagyon picik, az a rengeteg kalória is indokolatlan.
4 hónap után már simán elkezdheted felbontani a tested napokra. És akkor ez az, ahol mindenki másként csinálja, valaki minden nap másik izomcsoportot dolgozik meg, valaki 3 napra bontja a testet (talán ez a leggyakoribb)...
Ami szerintem hasznos lehet, hogy ne egy napra tedd a lábad, melled, hátad, mert ezek a legnagyobb izmok, egy napra téve hosszúra tud nyúlni az edzés nagyon, ráadásul kellemetlenül is fárasztó tud lenni, főleg a láb.
Szóval ha jól számolom alkalmanként 12 sorozatot csinálsz bicepszre és ezt heti 3 szor.
Még jó hogy nem fejlődik nincsen ideje regenerálódni ennyi terhelés mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!