Fogyni szeretnék , ez a fehérje jó hozzá?
Sziasztok!
80kg vagyok 182 cm hez és hogy belehessen lőni milyen az alakom most képzeljetek el egy IT -s irodistát amorf testalkattal na kb ez vagyok most (zsírcsöcs, nem vészes de megmarkolható has) főként ez a problémám,
Azt viszont tudom hogy maga a súly magasság arány jó lenne de nem ilyen felosztásbam így leszeretném adni ezt a kb 10kg zsírt és majd szépen visszaépíteni izommá ami másik történet lesz majd.
A kérdésem "IT -s vagyok így sokmindent elhiszek amit a neten látok"....
Amit a legtöbb helyen írtak hogy jók a diéták meg a sima kondi de azér nagyon jót tud tenni ha az étrenden változtatok és egy jó minőséggű fehérjeport is iszok hogy az izomból ne menjen semmi.
Ez valóban igaz?
Neten kutakodva nehezen de találtam egy nem olcsó fehérjét de ezt kb mindenki jónak titulálta angol forumokon.
Ő lenne az: [link]
heti 4-5 napot töltök a konditerembe / 1 óra kezdésnek (nem újjévi fogadalom) ha Julius lenne és akkor dobott volna ki a barátnőm akkor akkor kezdtem volna :))))
Illetve vízzel vagy tejjel hatásosabb ha első lépésként zsírt égetnék és csak utána térnék át az izomtömeg építélsre? ( ugye ezt a maradék izom védelme miatt innám)
Nincs rá szükséged.
Attól hogy napi 20-40g plusz fehérjét beviszel egy nap az ég világon semmi sem fog történni.
Ez egy táplálékkiegészítő. A kifejezés szerintem elég deskriptív.
Előszőr is kell egy jó étrend, ami tartalmazhat fehérje port, mert sokszor könnyű úgy elérni a fehérje beviteli célod, hogy plusz hús bedobása helyett inkább csak iszol 1-2 shaket.
Az igazság az, hogy jóval kevesebb fehérjére van szükséged, mint ahogy azt hinnéd.
Sok fehérje != megtartod az izomzatod. (!= azt jelenti, hogy nem egyenlő,de írtad, hogy IT-s vagy így mertem ezzel próbálkozni :D)
Valószínűleg nincs is mit megtartani a te esetedben.
Ilyenek miatt nem izgulnék.
Arra kell fókuszálni, ami a legkisebb erő befektetéssel a legnagyobb eredményt hozza. A különféle táplálék kiegészítőkkel egyszerű foglalkozni, mert csak megveszed a boltban, néha iszol/eszel valami és úgy érzed, hogy keményen dolgozol egy jó jövőért, de valójába kb semmit sem csinálsz.
Neked a mozgásra és megfelelő étrendre kéne fókuszálni az, hogy milyen márkájú fehérjét vegyél eszedbe se jusson.
táplálkozás inkább a gyengém mert tényleg egy gyík vagyok és ezzel nem akarom megsérteni az ITs emberek 80% át de én az vagyok.
33 éves vagyok 20 évesen napi szinten szétvert fejjel , abszolút naturálba napi 1 ill 2 edzéssel kb egy szálkás izmos "gyilkológép" voltam 23 éves kormban a fracia idegenlégióba mentem ki (igaz hogy kidobtak 8 hónap után de a white cap ígyis megvan) utána jött egy életmód váltás és évek óta beragadtam ebbe, aminek most vége.
őszinte leszek ha valami szétszed pl mint a naposim amikor piramisoztam ezeket visszakézből elutasítom, de biztos hülyén fog hangzani de ha nem ártok vele akkor nekem legyen ez egy placebóhatás de doppingol hogy van.
Ugyan ez a zsírégető is , tök felesleges mégis elkezdtem szedni igaz hogy mint az ökör izzadok tőlle edzés közben de valahogy doppingol is.
Akkor engedjem el ezt a fehérjét?
Alapból szükség van a táplálkozásban a fehérjére. Mondjuk tskg/2 gramm (csak egy példa). Ha ezt betudod vinni szilárd kajával akkor nincs szükség shake-re.
Legyen meg a kalória deficit kardió nem elhanyagolni és kész.
A másik kérdésre pedig: vízzel érdemes elkeverni a proteint a jobb felszívódás érdekében. De ha tömegelsz mehet tejjel is, jó az a plusz kalória.
3#
Oké, placebónak jó. Arra tökéletes, hogy kicsit úgy érezd, hogy tevesz valamit és motiváljálno, de tényleges eredményt nem fog hozni.
Ez olyan mintha csőtörés miatt az egész szoba tiszta sz-r lenne.
Te attól még leporolhatod a szekrényt, de a szoba tisztaságán és megjelenését semmit sem változtat. Csak akkor változtat rajta, amikor amúgy minden más tiszta és minden elvan pakolva a helyére, akkor már sokat számít, hogy nincs por a szekrény tetején.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!