Edzoskodest 35evesen erdemes elkezdeni?
Ja egyetemi kepzest szeretnek.
Kinkretan gyogytornasz
Így van. Az azért jobb,bár szerintem azzal is lehetsz edző.
Max ha nem,elvégzel közben valamelyik jobb képző intézménybe egy edzői "gyorstalpalót" pár hónap alatt.
4 éves képzés alsó hangon, ha nem csúszol. Nem tudom, mit dolgozol mellette, de azért ez nem lehet valami kis egyszerű képzés.
Biztos akarod vállalni ezt ennyi idősen?
8-as:
,,Biztos akarod vállalni ennyi idősen?"
Ezt most úgy mondod, mintha öreg lenne. Könyörgöm, 35 éves, 39 lesz ha elvégzi. Miért is kérdés a kora számodra?
Őszintén szólva tanulni soha nem késő, és sokkal de sokkal szívesebben megyek akárcsak masszázsra egy 40-es pasihoz, de személyi edzőt is inkább idősebbet választottam, mert alapvetően van élettapasztalata is, és ez által valószínűleg nem is úgy végzi a munkát, mint egy 20 éves 3 hónapos képzés után.
Azt azért érdemes figyelembe venni, hogy itt nincs levelező, és munka mellett nem túl reális, hogy csúszás nélkül megcsináld. Az egészségügyben nem nyitott és empatikus emberek vannak, és sajnos a képzés sem annyira kiforrott, mint más karokon. Másrészt biztos, hogy nagyon feltűnő leszel, ez persze lehet, hogy nem érdekel, csak érdemes tisztában lenni ezzel.
Előny: kapsz korrekt anatómia tudást, és mozgástant is ha foglalkozol vele (de azt nem verik beléd úgy mint az anatómiát) és relatíve jó alapot egyéb tudományokhoz mint pl élettan. Tudsz építeni kapcsolati tőkét.
Hátrány: túl hosszú a képzés, nem kapsz up-to-date tudást, későn fogsz tudni elkezdeni specializálódni (ha fizió vonalon mész tovább akkor érdemes figyelembe venni, hogy a "tanulás csak a diploma után indul", ami persze nem jelenti azt, hogy nem éghetsz ki a diplomáig...), elég merevek az oktatók, ha gyógytornászként akarsz tevékenykedni, akkor nagy eséllyel nem fogod tudni elkerülni a kórházi munkát, ami +2 év.
Vélemény: Nem azt mondom, hogy nem lehet tanulni ennyi idősen, de olyan utakat már nem érdemes választani, amik nem a konkrét cél felé vezetnek. Ha edző akarsz lenni, akkor akkor legyél edző! Szerintem jobban jársz ha szerzel BÁRMILYEN papírt hozzá amivel tudsz adni számlát és mellette megtanulod autodidakta módon te magad a szakmát, és egyetemre is lehet menni de inkább TF-en nézném meg a szakokat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!