Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Edzés sérv mellett?

Edzés sérv mellett?

Figyelt kérdés

Sérvet diagnosztizáltak nálam, pontosabban Ágyéki discus hernia-t, azon belül az L IV szegmentumnál kiboltosulást, az L V szegmentumnál meg a már kiszakadt porcot/sérvet. Az idegsebész azt mondta, hogy mivel a kiszakadt részek nem irritálják az ideggyököket, tehát csak nagyon kicsit(azt is csak lokálisan) vagy egyáltalán nem érzek fájdalmat, ezért további beavatkozás nem szükséges, mivel ennek már nem igazán lehet mit tenni, a gyógytornán kívül. Illetve az edzéssel kapcsolatban annyit mondott, hogy nem tilt el az erőemeléstől, de tartsam észben, hogy sérvem van, és meglehet az is, hogy nem fog rosszabbodni az állapotom, ha mindent ugyanúgy folytatok, de az is meglehet, hogy sokkal rosszabb lesz, úgyhogy ennek tudatában mérlegeljek, és döntsek.

Ezzel kapcsolatban örülnék, ha leírnátok a véleményeteket, esetleg tapasztalatokat. Még annyit hozzátennék a dologhoz, hogy terhelés alatt egyáltalán nem fáj a hátam, inkább ülésnél kezd el egy idő után.

2021. dec. 18. 12:36
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Edzővel dolgozol? Ha nem, akkor itt jött el az az idő, amikor muszáj lenne egy edzővel folytatnod a munkát, amennyiben nem akarsz felhagyni az erőemeléssel, és egy gerincre kisebb stresszt jelentő mozgásformára áttérni.

Merre laksz? Talán még edzőt is tudok számodra ajánlani.

2021. dec. 18. 12:44
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem okoz gondot nyugodtan folytathatod, van ismerősöm aki 3 gerincsérvvel edz és semmi baja. Az első viszont szerintem is az legyen ebben az esetben, hogy tolj le pár hetet egy hozzáértő edzővel, aki kijavítja a kis hibákat, nehogy tovább rontsd a helyzeted.
2021. dec. 18. 14:17
 3/6 A kérdező kommentje:

Eddig egyedül dolgoztam, de ezek után mindenképp igénybe veszem egy edző/nálam jobban hozzáértő segítséget, fő a biztonság. Budapesten lakok, valahol ott lenne jó egy megfelelő edzőt találni.

Ezt jó hallani, hogy mások is tudták folytatni az edzést sérv után is. Bízom benne, hogy én is hasonlóan folytatni tudom majd. Most először elvégzek minden vizsgálatot, kezelést, illetve konzultálok annak érdekében hogy megfelelően megtervezzek mindent a jövőre nézve, további sérülések nélkül.

Köszönöm a válaszokat!

2021. dec. 18. 15:15
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Budapesti vagy? Nagyszerű! Akkor keresd a Powelbuilderes brigádot, azon belül is Wittmann Zsoltit. Amennyiben ő nem tud veled foglalkozni, akkor mindenképpen át fog téged irányítani egy másik kiváló szakemberhez. De igazából Pesten annyi lehetőséged van jó edzővel dolgozni, mint égen a csillag.
2021. dec. 18. 15:23
 5/6 anonim ***** válasza:
0%
Én nem kapok sérvet. A titok, hogy nem csak pajszerra meg mellre gyúrok, hanem a teljes hasra (egyenes/ferde h.izom), és alsóhátra.
2021. dec. 18. 16:51
 6/6 anonim ***** válasza:
nem bíztos, hogy attól, hogy csak mell-bic. megy, van aki hajlamos rá, egy sima cipekedésnél is kijön neki, nem is kell nagyot emelni
2021. dec. 18. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!