Mennyire probléma ha nem eszek teljesen "tisztán"?
Tehát 2-3 naponta, eszem valami csokit, szalonnát, stb. szóval olyat ami nem férne bele úgymond az egészséges életmódba. Így is fejlődök edzés mellett és nem viszem túlzásba, legalábbis nem híztam el ettől. Ez mennyire probléma ? Jobb lenne, ha ezeket a "félreevéseket" befejezném? Egyébként van egy alap étrendem, ezeket azon felül eszem.
Btw 17 vagyok.
szerintem nem baj. miért kéne sanyargatnod magd?
én betartom a makrókat (megfelelő fehérje,ch,zsír),mellette megeszek mindent amit megkívánok. Mégsem híztam el,és fejlődök is.
Ha alapvetően nem célod a 100 százalékosan egészséges életmód, szimplán csak szeretnél gyúrni és izmosodni, akkor nem probléma, ha nem étkezel tisztán. Nem kell összekeverni az egészséges életmódot a kondis életmóddal, mert a kettő magában nem jelenti ugyanazt. Gyúrás szempontjából MAJDNEM mindegy, hogy miből viszed be a szükséges makrotápanyagot és a szükséges kalóriát, hiszen a matekon és a konkrét számokon múlik a dolog, semmi máson. Az egészség szempontjából persze nyilván nem mindegy, hogy azok a bizonyos makrotápanyagok és kalóriák csokiból, szalonnából, csirkemellből, lazacból, tojásból, túróból, rizsből vagy zabból származnak-e.
De 17 évesen annyira még ne kattogj ezen. Egyelőre tanulj meg edzeni, bemelegíteni, nyújtani, mobilizálni, hengerezni, kalóriát számolni, aztán majd később jobban elkezdesz foglalkozni a mélyebb rétegekkel. Egyébként sincs semmi probléma néha-néha egy kis csokival vagy szalonnával. Én 2-3 naponta nem fogyasztanám egyiket se, mert én már egy ideje eljutottam egy olyan szintre, hogy tudom, mennyire nincs szükség ezekre a termékekre és mennyire feleslegesek az ember számára, de egy 17 éves gyerektől még nem várható el, hogy ilyen "bölcs filozófus" legyen. Próbálj meg minél kevesebb szemetet fogyasztani, törekedj erre, mellette fókuszálj a lényegre és rendben leszel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!