Hí! Valaki írna nekem egy edzéstervet?? Többi lent 👇🤙
177cm vagyok
49kg (gondolom nem kell mondanom hogy nem vagyok egy erős testalkatú)
Igen,vékony vagyok amit szégyelek a suliban egyszerüen nem merek rövid pólóban lenni😩!
Sportolás:Szoktam sportolni kiskorom óta kosarazok/ 16/F
+nagyon megköszöném ha írnátok pár ételeket ami jó a tömegeléshez,+edzéstervet!

Persze hogy írunk.. Ez nem így működik. :D
Egy szakember edzésterv írásért elkér jópár ezer ftot, mi majd itt ingyen nekiállunk szerinted gondolkodni ezen?
Főleg úgy, hogy gyakorlatilag semmi infót nem adtál meg magadról.
Nézegess neten edzésterveket, elég lesz az neked bőven ahogy látom.

Az étrend is és az edzésterv bagatell dolognak tűnhet, de nem az. Még egy 16 éves kezdő fiú számára is egyénre szabott diéta és tréningprogram kell, amit látatlanban nem lehet megmondani, úgyhogy nincs értelme. Most leírhatjuk neked, hogy egyél sok csirkemellet, kevés kolbászt, meg csinálj sok fekvenyomást, kevés felülést, de ez így lóg a levegőben. Ennek így semmi értelme és semmi haszna nem lesz számodra. Ezeket a tanácsokat 5 perc Google kereséssel te is meg tudnád találni.
Ha ennyire kezdő vagy és ennyire tanácstalan (ami ilyen fiatalon nyilvánvaló), akkor olvasgass tanulmányokat és tudományos cikkeket. Azokból mindent meg tudsz tanulni. Előny, ha tudsz angolul. Továbbá keress fel egy személyi edzőt vagy egy szakmai tanácsadót (mondjuk engem), aki akár online coaching keretében foglalkozik veled egyénre szabottan, tisztába kerül a pontos céljaiddal és paramétereiddel, majd ezután tud neked célzottan, speciálisan segíteni, mert most a pár idehányt komment alapján nem leszel előrébb, hiába hiszed azt, hogy de.

Én is 177 cm vagyok, csak én 64 kg voltam mikor elkezdtem edzeni. Próbálj ki egy nagyon alap edzéstervet:
1. Fekvenyomás
2. Guggolás
3. Döntött törzsű evezés
4. Mellről nyomás
5. Kétkezes bicepszhúzás
6. Homlokra engedés
7. Vádli állva / ülve
8. Hasprés / lábemelés függeszkedve
Heti 3-szor, az edzések között legalább 1 nap pihenőnap. Ez meg fogja dobni az étvágyadat is. Pár kaja ami jó a tömegeléshez: zsírosabb húsok, sajtok, durumtészta, stb...

ICF 5X5 hajrá, mellé zabálj ahogy tudsz.
4 hónapot ír, hogy addig kell csinálni, de amíg fejlődsz vele felesleges variálni stb.
Sok szerencsét.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!