Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért nem értik meg sokan,...

Miért nem értik meg sokan, hogy nincs naturál testépítés?

Figyelt kérdés

Naturál vonalon esetleg egy hobbi szintű edzegetésről lehet beszélni, egészségfenntartó jelleggel.

A testépítés az nem a naturál vonal. Attól, hogy lemész a terembe ahol progresszió nélkül lóbálod a súlyokat szabálytalanul, az nem testépítés.

A testépítés az, amikor mindent alárendelsz a sportnak, azért eszel annyit mert kell, azért edzel úgy mert kell, azért fekszel le nyolckor mert kell.

Az, hogy lejársz badizgatni heti 3x az osztálytársaiddal az nem testépítés.

2021. nov. 23. 07:29
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

"Csak rengeteg embertől hallom amikor szóba kerül a sport, hogy " én testépítek" stb. Nem értem pusztán attól, hogy vesz egy kondibérletet miért érzi úgy valaki, hogy testépít."

Szavaidból ömlik a frusztráció? Te amúgy gyúrsz?

2021. nov. 23. 10:49
 12/15 anonim ***** válasza:
Azért nem értik ezek a szerencsétlenek, mert nem olyan okosak, mint te.
2021. nov. 23. 10:53
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Én az alapkérdést nem értem. Miért ne létezne naturál testépítés? Létezik! Olyan, amilyen, de létezik. A naturál versenyzői testépítésben azért évről évre előbukkannak olyan csoda genetikák, amik nagyon is azt mutatják, hogy kokszok nélkül is lehet elképesztő eredményeket felmutatni. Nyilván ezekben a mezőnyökben sokszor előfordulnak olyan nevetséges formák is, akik úgy néznek ki, mintha lebarnítóztak volna egy óvodást, de a naturál vonal már csak ilyen.

Hobbi szinten is létezik a naturál testépítés. Pont nem az általad említett "egészségfenntartó jelleg" miatt, mert attól te rohadtul nem leszel egészségesebb, hogy egy konditeremben emelgeted a súlyzókat, meg erőlködsz valamit a gépeken. Aki az egészségét akarja fenntartani vagy megőrizni, az járjon el futni/biciklizni, mellette pedig otthon jógázzon/gyógytornázzon. Konditerembe nem az egészség miatt járnak az emberek, valljuk be (aki meg igen, az nagyon nincs képben). Konditerembe azért járnak, mert jól akarnak kinézni a bőrükben, a vonaton, a boltban, munkahelyen, a suliban, a strandon, az Instagramon. Ezt a magadhoz képest jó kinézetet simán meg lehet valósítani a konditeremben. Igazából erre való a konditerem eredetileg. Nyilván naturál, egy átlagos genetikával te nem fogsz tudni magadból izomkolosszust csinálni, de arra jó a konditerem, hogy ne egy löttyedt szar legyél, hanem egy feszes, sportos, esztétikusan kinéző figura. Értelemszerűen ez függ az étrendtől is, de ezt most ne keverjük ide.

Szóval létezik a naturál testépítés, ha tisztában vagy a kötöttségeivel, a határaival és nincsenek irreális céljaid. Úgyhogy kérlek, ne írj ki több provokáló kérdést, mert nagyon kielégítő választ adtam.

2021. nov. 23. 14:08
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Egy angol 2. osztályú labdarúgó sem igazi focista, mert nem a Premier League-ben játszik?
2021. nov. 24. 02:11
 15/15 anonim ***** válasza:

Zavar van a fejedben.

Ha valaki focizik hobi szinten,pldaul heti 4 szer egy amatőr csapatban,akkor az nem focizik?

Hobbi szinten ugyanúgy testépít,aki edz és nem bohóckodik, heti 1 szer bicepszezik vagy a pultnál dekkol 1 órát.

Attól mert valaki Nem Ronaldo vagy Phil Heath még focizhat, és testet építhet.

2021. nov. 24. 13:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!