Miért nem értik meg sokan, hogy nincs naturál testépítés?
Naturál vonalon esetleg egy hobbi szintű edzegetésről lehet beszélni, egészségfenntartó jelleggel.
A testépítés az nem a naturál vonal. Attól, hogy lemész a terembe ahol progresszió nélkül lóbálod a súlyokat szabálytalanul, az nem testépítés.
A testépítés az, amikor mindent alárendelsz a sportnak, azért eszel annyit mert kell, azért edzel úgy mert kell, azért fekszel le nyolckor mert kell.
Az, hogy lejársz badizgatni heti 3x az osztálytársaiddal az nem testépítés.
A naturál testépítés nem egyenlő azzal amit az 1 éve edző mell-bicepsz Jóskák csinálnak.Lehet azt komolyan és jól csinálni,persze soha nem fogsz úgy kinézni mint a szteroid használók de 5-6 év alatt lehet egy komoly fizikumot építeni ha jól csinálod a dolgokat.
Jelentettem a kérdést mert egyértelmű hogy csak provokálni akarsz hülyeségekkel.Kész szánalom mi lett ebből a kategóriából,10-ből 8 kérdés tápkieges/edzésterves troll/provokáció
4es nem provokáció
Csak rengeteg embertől hallom amikor szóba kerül a sport, hogy " én testépítek" stb. Nem értem pusztán attól, hogy vesz egy kondibérletet miért érzi úgy valaki, hogy testépít.
Nem azt akarom ezzel mondani, hogy 0db értékelhető naturál testépítő van a világon. De szerintem eszméletlen kevés, ha az egész mintát nézed.
Melóhelyen is kimentünk kajálni. Egyik srác most kezdett edzegetni. Beszéljük épp ki mit eszik. Előkap egy zsemlét, beleb*szva egy szelet csirkemellel, és benyögi, hogy ő most testépítő kaját eszik. Mondom aztán az mitől testépítő kaja?
Szánalmas ez az elitizmus. Ha minden héten jársz úszni és ez fontos része az életednek akkor bizony úszó vagy. Lehet hogy csak hobbi szinten, de az vagy. Ha minden héten kerékpározol, állandóan szerelgeted a bringád, akkor pedig kerékpáros vagy. Lehet nem jársz versenyekre, lehet hogy messze nem vagy olyan jó mint a profik. Erre mondják hogy hobbi kerékpáros, nem pedig profi.
Hasonlóan aki lejár a terembe, tisztán táplálkozik, sok dolognak utánaolvas és hónapról hónapra, sok éven keresztül mennek fel rá a kilók, az bizony testépítő. Miért? Mert építi a testét. Ezt jelenti a testépítés. Nem, valóban nem az a szint amit a profik tolnak, de attól még testépítés, csak éppen hobbi szinten.
Azert ez a naturál testepités nem letezik dolog kicsit erős, de ezt inkabb egy szakmai fórumon lehetne elnyomni.
Ettől függetlenül értem a problemádat, de én még így hogy testépítek senkitől nem hallottam olyantol aki nem "hivatasos" és jar gyúróba. Bár tény, hogy mint minden sporthoz a gyurmához is kell nem kevés alázat, és ez nagyon hianycikk a legtöbb embernél.
"A testépítés az, amikor mindent alárendelsz a sportnak, azért eszel annyit mert kell, azért edzel úgy mert kell, azért fekszel le nyolckor mert kell."
Miből gondolod, hogy senki nem csinálja így?
Én azért eszem annyit, mert kell. Ha reggel 6-ra megyek edzeni, már 3-kor felkelek, hogy tudjak enni valamit és legyen bennem ch, stb...
És sok ilyen van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!