Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogyan értétek el, hogy ne...

Hogyan értétek el, hogy ne érezzétek szenvedésnek az edzéseket, mikor még kezdők voltatok/semmi energiátok nem volt?

Figyelt kérdés
Lassan 25 éves leszek, elméletileg tele kellene lennem fölösleges energiákkal, azonban úgy érzem, hogy az összes 60 év fölötti ismerősöm sokkal jobb kondícióban van, mint én valaha is leszek. Szegényes életvitelemhez nagyban hozzájárul, hogy ülőmunkát végzek napi nem ritka hogy 10-12 órában és néha hétvégente is. Szeretném elérni, hogy sokkal fittebb legyek, azonban amikor elkezdek edzeni valamit, csinálom pár napig, majd annyira kimerült leszek, hogy még dolgozni is kevésbé tudok, szinte ülve elalszok. Voltam vérvételen, minden hibátlan lett, pajzsmirigyvizsgálat se mutatott semmit, továbbá a szívemmel sincs gond. Próbáltam természetes úton tesztoszteront növelni (étrend kiegészítőkkel, életmód/étrend változtatásával, több alvással), de így 3 hónap távlatában sem változott semmi. :/

2021. nov. 7. 16:27
 1/8 anonim ***** válasza:
59%

Jarj futni a friss levegore.

Etkezz egeszsegesen,csokkents megjobban a gabona mennyiseget. Sokkal kevesebbre.

Egyel majat belsosegeket! Kakashere megdobja a tesztoszteronszintet. Kiprobaltam!!

A panax ginseng is.

Hallgass kozben zenet.

2021. nov. 7. 16:34
 2/8 anonim ***** válasza:
89%

Ennek nem a tesztoszteron szintedhez van köze. Szimplán csak nem vagy motivált, nincs semmilyen kézzelfogható rövidtávú/hosszútávú célod, és el vagy kényelmesedve a lustaság mocsarába, ami egy monoton ülőmunkát végző egyénnél nem meglepetés.

Több dologra van szükséged. Az egyik, hogy keress valami motivációt. Nekem mindig elég volt motivációnak az, hogy nem akarok egy elhízott, gyenge veréb lenni, aki attól is kifullad, ha megemel egy bevásárlókosarat. A másik, hogy szeresd azt, amit csinálsz. Szeresd azt a sportágat, amit űzől! Nem kell mindenkinek konditerembe járni, sőt nem kell mindenkinek otthon súlyzózgatni meg fevőzgetni. Tudom, hogy most évek óta ez a divat, de rohadtul nem való mindenkinek az erősport világa. Én is hosszú éveket nyűglődtem judo tréningeken, amire rájöttem, hogy a küzdősportok nem nekem vannak kitalálva, és váltottam a street workoutra, amiben azóta versenyszintre fejlődtem, mert imádom, és megtaláltam benne az utam. Lehet, hogy belőled egy tök jó kis futó lenne, vagy tök szívesen úsznál, vagy tökre megtalálnád magad a fociban.

Mozogni kell, mert ép testben lakik az ép lélek! Viszont tényleg találd meg azt a mozgást, amivel szívesen létre tudod hozni ezt az ép testet. Ha neked a súlyzózás szenvedés, akkor az nem te vagy.

2021. nov. 7. 16:42
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Talán az eddigi mozgás szegény életmód az ami még kihatással lehet rád.

Szerintem ne add fel. Heti hányszor folytatsz edzést, mit és mennyi ideig?

25 vagyok dettó, de veled ellentétben én fizikai munkát végzek. Az elején gyakran éreztem én is egy kimerült nap után, hogy "hadjuk a francba az egészet". Inkább a külső pozitív visszajelzés és a tükörben látottak voltak azok amik kezdetben motiváltak.

Nem utolsó sorban a jó étrend is vízválasztó lehet.

2021. nov. 7. 16:43
 4/8 A kérdező kommentje:

Nem eszek gabonaféléket, csak zabot reggelente a kásámba. A kakasherét kipróbálom majd, köszi a tippet :)

Futni jártam már, egy hónapban heti 5 napot, de mivel aszthmás vagyok, így hosszú távon halott ügynek érzem. Sétálni szoktam napi 30-40 percet. Heti 1x meg 10-15km-t.

"Ennek nem a tesztoszteron szintedhez van köze." van viszonylag sok olyan tünetem, ami jelentős ösztrogéntöbbletről árulkodik, ezért gondoltam, ha megnövelem a tesztoszteront, akkor az dob rajtam valamennyit :/

De igazad van abban, hogy nincs semmi motivációm, ami vinne előre.

Mostanában saját testsúlyos edzéseket csinálok, mert az jobban esik, mint a súlyzós. Leginkább fekvőtámaszt, guggolásokat, planket meg alap gyakorlatokat végzek hasra meg vádlira. Heti 5 napban, amikor csak eszembe jut csinálok párat mindből. kb napi 40-50 mindből.

2021. nov. 7. 17:09
 5/8 anonim ***** válasza:

"amikor csak eszembe jut csinálok párat mindből"

Na igen, ezek a maszatolások, ezek a lébecölések, ezek az össze-visszaságok szoktak teljesen értelmetlenek lenni, és nem is szoktak tovább tartani néhány hónapnál, ráadásul eredményre sem szoktak vezetni. Ha az erősítés világánál maradsz mégis, akkor muszáj egy konkrét edzésterv, mert ezekkel a zagyvaságokkal csak káoszt fogsz teremteni, ami persze, hogy nem lesz motiváló. Ha a saját testsúlyos edzések jobban esnek, mint a súlyzós edzések, akkor miért nem lépsz rá te is a street workout vagy a szertorna útjára? Ott aztán a határ a csillagos ég, mindig van mit tanulni, mindig van hova fejlődni, sosincs készen az egyén. Amire a nulláról eljutsz addig, hogy meg tudj csinálni egy muscle-upot, vagy hogy tudjál plusz súllyal tolódzkodni, vagy hogy be tudj adni támaszmérleget, azok súlyos évek, ami alatt folyamatosan fejlődnél, erősődnél, izmosodnál. A motivációval nem lenne gond, az biztos.

2021. nov. 7. 17:20
 6/8 anonim ***** válasza:
Soha nem éreztem annak. Sőt, az elején volt, hogy nyári szünetben sok időm volt és egy nap 2x lementem edzeni, annyira imádtam. Tudom, hogy fejlődés szempontjából inkább negatív hatással volt, de nem érdekelt, az edzés élvezetéért mentem.
2021. nov. 7. 20:42
 7/8 anonim ***** válasza:
En az elejetol kezdve elveztem es mar a kovi edzest vartam hazafele. Most 10+ev uzan is igyvan 🤷‍♂️ Nemmindenkinek valo ez a sport.. mellesleg kellene egy normalis edzesterv meg ezrend mert igy eredmeny se lesz ami talan bemotivalna..
2021. nov. 7. 21:52
 8/8 anonim ***** válasza:
Amikor látod a változást magadon akkor màr magadtól akarsz majd menni mert látható a jutalom
2021. nov. 8. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!