Edzésnapra jó fehérjeforrás a hal?
Nekem mindegy, hogy a vegánok mit hisznek el vagy mit nem, illetve, hogy hogyan pótolják a hiányzó vagy kis mennyiségű aminosavakat. Ő testük, ő bajuk.
Mi köze ennek a vegánokhoz? :D
Nincs mit pótolni az aminosavakon. Persze nekem is mindegy, hogy te mit hiszel el. Amúgy hallottál már olyat, hogy egy vegánnak vagy bárki másnak aminosav hiánya lett volna?
A 9 esszenciális aminosav azért “esszenciális”, mert nélkülözhetetlen. Tehát nyilván a hiánya okozhat problémákat, de ez minden tápanyagra, vitaminra, ásványi anyagra stb. igaz. Ahogy olvastam, a szójában és a hajdinában mind a 9 megtalálható, így a vegánok sem szenvednek hiányt belőle, csak nekik tudatosabban kell étkezni. De az, amit írtál, hogy “minden növényben megtalálható mind a 9”, egyáltalán nem igaz.
Röviden: De igaz. Kifejtve:
Tehát még egyszer. Tudsz mutatni dokumentált esetet, hogy egy vegánnak baja lett volna, mert nem visz be minden aminosavat? Az a tudatosabb étkezés annyit jelent, hogy nem egész nap csak egy fajta növényt kell enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!