Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Edzésnapra jó fehérjeforrás a...

Edzésnapra jó fehérjeforrás a hal?

Figyelt kérdés
2021. nov. 3. 23:35
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Igazából ez sem igaz, csak egy régi mítosz. Minden növényben megtalálható minden esszenciális aminosav. Annyi, hogy nem mindegyik ugyanakkora mennyiségben található meg. De ez semmi problémát nem jelent, ha az ember nem kizárólag almát eszik egész nap.
2021. nov. 4. 16:19
 12/15 anonim ***** válasza:

Nekem mindegy, hogy a vegánok mit hisznek el vagy mit nem, illetve, hogy hogyan pótolják a hiányzó vagy kis mennyiségű aminosavakat. Ő testük, ő bajuk.

2021. nov. 5. 11:46
 13/15 anonim ***** válasza:

Mi köze ennek a vegánokhoz? :D

Nincs mit pótolni az aminosavakon. Persze nekem is mindegy, hogy te mit hiszel el. Amúgy hallottál már olyat, hogy egy vegánnak vagy bárki másnak aminosav hiánya lett volna?

2021. nov. 5. 12:06
 14/15 anonim ***** válasza:

A 9 esszenciális aminosav azért “esszenciális”, mert nélkülözhetetlen. Tehát nyilván a hiánya okozhat problémákat, de ez minden tápanyagra, vitaminra, ásványi anyagra stb. igaz. Ahogy olvastam, a szójában és a hajdinában mind a 9 megtalálható, így a vegánok sem szenvednek hiányt belőle, csak nekik tudatosabban kell étkezni. De az, amit írtál, hogy “minden növényben megtalálható mind a 9”, egyáltalán nem igaz.

2021. nov. 7. 15:26
 15/15 anonim ***** válasza:

Röviden: De igaz. Kifejtve:

[link]

Tehát még egyszer. Tudsz mutatni dokumentált esetet, hogy egy vegánnak baja lett volna, mert nem visz be minden aminosavat? Az a tudatosabb étkezés annyit jelent, hogy nem egész nap csak egy fajta növényt kell enni.

2021. nov. 7. 16:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!