Gugolás helyet szumo felhúzás?
Nemigazán megy a gugolás se hack gépen se rudal.
Szumo felhúzás viszont megy és élete nyirja a combizmokat és a farizmot.
Rá lehet alapozni egy láb edzést?
Miért nem megy? Mobilitás, forma, munkasúly mind fejleszthető.
Szerintem feküdj rá arra, hogy helyrerakod a guggolásodat.
Ha ez nem opció/addig akarsz valami alternatívát, akkor barbell hack squat-ra nézz rá. Felhúzásnál ez jobban terheli a combfeszítőt.
Ha nagyon nem megy a guggolás akkor ez kb a legjobb helyettesítés,azt számold bele hogy jobban igémybe veszi a hátat és a fogáserősséget is.
Közben nézz utána hogy mi okozhatja azt hogy nem megy a guggolás,minek a mobilitása okoz gondot,formát próbáld tökéletesíteni.De ha nem megy akkor nem kell erőltetni,nem kötelező gyakorlat.
Mit értesz az alatt, hogy nem megy a guggolás?
Amúgy illene azt nyomni, ami a gyengéd, nem azt kell erőltetni ami amúgy is megy
Csípő mobilitásom rossz és kacsázik a seggem gugolaskor.
Angolul asszem but wink.
Porckorong sérvet meg nem szeretnék
Butt wink általában a combhajlító merevsége/rövidsége miatt szokott lenni, mivel nem képes a fenék annyira eltávolodni, hogy az alsó ponton ne billenjen be (illetve a gyenge alsóhát miatti előredőlés miatt bebillenhet a csípő, de ez a ritkább -> ilyenkor inkább "ráfeküdni" szoktak az emberek a combjukra az alsó ponton).
Én nekiállnék nyújtani azt a combhajlítót, aztán rendbevágnám a guggolásomat, addig meg valami combfeszítő domináns dolog köré építeném a lábedzésem, ahol ki lehet zárni a mobilitásod hiányát: sissy, barbell hack squat, bolgár guggolás, esetleg box squat (ott kizárod a "butt wink tartományt"). Esetleg egy combfeszítő gépen ki lehet egészíteni izolálgatással, de egy sissy/barbell hack/bolgár után szerintem rohadtul nem fogod szükségesnek érezni. :D
Csípőmobilitasom rossz"
Persze.Nem,nem a problémát kell megszüntetni,kezelni,hanem keresni kell valamit,amivel megkerüli.
Ez a megoldás.Véletlenül sem az,hogy egészségesen használd a labaidat meg a csípőt egy természetes mozgásformához.
Szeretem ezeket a guggolást megkerülő okokat.
"Fáj a térdem,nem birok guggolni,fáj a derekam,a csípőm,itt fáj ott fáj,Egy rokkant vagyok 25 évesen.Hogy lehetne nem guggolni?
Sehogy nemlehet.Nincs helyette más ugyanolyan jó,célszerű,és hatásos gyakorlat,ami kiváltja.
Ha lenne,akkor tudod ki döglődne a rúd alatt?Senki.
Legfeljebb más gyakorlatok is vannak lábra ,és hatékonyságukat tekintve jóval elmaradnak mögötte.
Ez van.
6 szerintem nekem az utóbbi van tehát a combra fekszek inkább. De ez amiatt lehet mert eleve szar a tartasom "előre dőlt medence"-m van.
7 én szeretek gugolni sokkal jobb mint comb feszítő gépben meg dögleni a fájdalomtol de ha szar a tartásom és a mobilitásom akkor hiába erőltetem mert csak tartós sérülés lesz ebből.
A mobilitás és tartás javítása meg évekbe telik de addig valahogy kell edzeni lábra ezért tettem fel a kérdést.
Azt meg nem hiszem el, hogy csak gugolásal lehet combot edzeni
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!