Ezek az adatok alapján meddig kell még híznom?
Sziasztok. :D
Egy nagyobb fogyáson estem át, és most izomépítésbe kezdtem 3 hónapja.
3 hónap alatt eddig +2.6kg-ba vagyok, aminek több, mint valószínű nagyobb része izom lehet, hisz ez egy ideális hízásnak mondható. Figyelek a kajára, edzés is rendben van.
Jelenleg 75kg vagyok kereken, e mellé társul 170cm, illetve a 15% testzsírom.
Tükröt igazából sajnos el kell engednem, mert nem tudom az alapján megállapítani, hogy mi a helyzet. Hogy miért nem? --> Sajnos van rajtam egy minimális lógó bőr a hasamnál, emiatt pedig nagyon csaló az egész.
A cél 80kg lenne, ami terveim szerint kb. februárra meglenne, viszont valamiért félek ettől. 80kg után természetesen lemennék újra 70-75kg környékére.
A fő kérdésem az lenne, hogy ilyen adatokkal meddig kellene híznom? Tudom, hogy ez egyéni dolog és mindenkinek magának kellene eldönteni a célja szerint, viszont soha nem voltam még ilyen helyzetben, és nem tudom, hogy jó ötlet lenne-e 80kg-ig felmenni.
Bocsi, de ezt tényleg csak te tudod eldönteni. 170 centihez a 80 szerintem teljesen jó, tehát ebből a szempontból nincs vele gond.
5kg nem sok, ha mégsem tetszik legfeljebb utána visszafogyod.
170cm 75kg-val 3 hónap edzés után kétlem, hogy 15% testzsírnál vagy.
Igazából ahogy írod, hogy egyéni dolog és tükör. Nem csak a hasadat lehet nézni, hanem pl a hátad kidolgozottságát, mell/váll, láb... Ha nem látod rendesen az izmaid körvonalát és ez zavar, akkor szálkásíts. Ha nem zavar, akkor tömegelj tovább. Végülis jó célnak hangzik, hogy kb 80kg-ra felmész és onnan majd vissza. Csak ne 2 hónap alatt érd el a 80-at, mert akkor az úgy nyilván túl sok zsír.
Köszönöm a válaszokat.
Egy szóval nem írtam, hogy "csak" 3 hónapja edzek :D
Mint írtam, egy nagyobb fogyáson estem át, ami 35kg mínuszt jelent.
Tavaly november óta, azaz lassan 1 éve edzek.
35% testzsírról indultam, ez mint írtam, mára már 15% lett. (ugyan azzal a géppel mérve.)
Szerintem tökre reális, mert tényleg mindent betartottam. Nem ettem félre semmit, illetve minden edzés meg volt tartva, egy sem maradt el még azóta sem.
Mondhatni lassan 1 évig szálkásítottam, 106kgról lementem 72.6kg-ra. Csak súlyzós edzés, figyelve a fehérjére, mindenre. Most pedig újra fel, ami elég jól megy eddig, 3 hónap alatt kevesebb mint 3kg jött fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!