Jó lesz, ha most pár napig csak plank gyakorlatot csinálok? (HIIT edzés)
Semmi értelmét nem látom "HIIT alapra" plankelni. A HIIT egy remek kardió módszer, a plank pedig egy kiváló egész izomzatra kiterjedő gyakorlat. Én feleslegesen nem keverném a kettőt. Sosem értettem, hogy mi az értelme, mi a tudományos megfontoltság amögött, amikor valaki statikus/izometrikus erősítő gyakorlatokat aerob/anaerob mozgásformaként végez.
Továbbá az sem tanácsos, hogy minden nap ugyanazokat a monoton gyakorlatokat/mozgásmintát végezd. Még ha figyelsz a bemelegítésre, nyújtásra, mobilizálásra és hengerezésre, a tested akkor sem tud regenerálódni, ha minden nap ugyanazt az edzésterved végzed.
Ezeknek tudatában csináld a következő napokon a planket.
A semmihez képest mindenképpen jobb,amelyik gyakorlatokat tudod csinalni azokat csináljad hogy ne ess vissza annyira és benne legyél a rutinban.
Bár a plank nagyjából a legrosszabb gyakotlat a HIIT edzésmódhoz.Ez arról szólna hogy addig a 45 mp-ig maximális erőkifejtéssel dolgozol,a planknél nem lehetséges mert nem tudod magadat gyorsabban,keményebben egyenesen tartani.
Illetve a minden napos HIIT edzés is elég megkérőjelezhető mert ha tényleg elég intenzitással csinálod akkor nem kéne tudnod minden nap csinálni,az már túledzés veszélyes.
De amint mondtam az otthon ülésnél mindenképpen jobb tehát csináld nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!