Szoktatok nyújtani?
Akkor te kifogtál egy tipikus "ókájés szeméji edzegetőt", akinek annyi fogalma van az anatómiáról és a sporttudományról, mint egy szamárnak. Gondolom, hogy 60 szaros percbe milyen alapos bemelegítés, milyen hatékony nyújtás és milyen összetett erősítés fér bele. Kérdezd majd meg tőle, hogy "miben van benne" nyújtás? A csigás letolásba vagy a tárogatásba? Vagy mibe? Láttam már én is személyi edzőt, aki azt mondta, hogy húzódzkodás és tolódzkodás után nem kell nyújtani, mert felesleges, hiszen a gyakorlat negatív szakasza egybe kielégítő nyújtás is. És ezeknek a bohócoknak van engedélye arra, hogy emberekkel foglalkozzanak mind edzés, mind táplálkozás kapcsán. Vicc!
Szerintem keress egy másik személyi edzőt. Továbbá kezdj el nyújtani, főleg az igénybe vett, megedzett izomcsoportokat és az azokhoz kapcsolódó izületeket mobilizálni, nehogy előbb-utóbb a reumatológián (vagy a traumatológián) köss ki.
🤦♂️🤦♂️🤦♂️🤦♂️🤦♂️
Én ha nem nyújtok utána 3 napig izomlázam van. + Hol marad a hengerezés, mobilizáció ? Na ezért nem éri meg személyi edzőt fogadni...
Megéri amúgy. Csak rohadt nehéz megtalálni tízből azt az egy személyi edzőt, aki valóban ért a testépítés komplexitásához.
De sokszor valóban jobban jár az egyén, ha személyi edző helyett tanulmányokat és kutatásokat keres, amik elolvasása után képbe kerül az edzés és az étkezés alapszabályaival.
Tök jó! Te valószínűleg izmos vagy, de mindegy is...
Néhány év múlva majd találkozunk a patikában, amikor jössz a vényköteles fájdalomcsillapítóért és gyulladáscsökkentőért.
9-es bemelegítés 5 perc séta a futópadon, majd az első izom csoport, alacsonyabb súllyal 16-20 ismétlés 2x, utána rendes munka sorozatok.
Mivel azt látom hogy a teremben mindenki így kezd, így ezen kevésbé akadtam fent, bár aggályom van...
Na mindegy, az lesz a vége hogy feladom, lesérült a vállam is menet közben. Most rohangálok gyógytornász után. Azt hiszem hiba volt elkezdeni fogyni plusz sportolni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!