Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Akad itt vegán sportoló?...

Akad itt vegán sportoló? Mennyi fehérjét visztek be, és milyen forrásokból?

Figyelt kérdés
Amióta vegán (teljes értékű növényi étrend) étkezem, sokkal energikusabb vagyok, jobban megy az edzés, jobban is érzem magam. Mivel kb egy hónapja kezdtem, még nem tudom, hogy az izomzatomra milyen hatással lesz. Nagyon figyelek az étkezésre, de gyakrqn nincs meg az 1.8g/kg protein, a legtöbb helyen azt olvastam/hallottam, hogy ennyit javasolnak az aktív sportolóknak. Nekem sokszor csak ah 1.5-1.6g/kg jön össze. Ti hogy csináljátok?

2021. okt. 9. 15:49
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

A napi 1,5-1,6 g/tskg bőven elég. Az 1,8 g/tskg körül-belül az a határ, ami még naturálban képes hasznosulni. Annál többet bevinni teljesen felesleges és nem is feltétlenül egészséges.

Ha megvan a napi 1,5 g/tskg, akkor a fehérjén már nem fog múlni a fejlődésed, nyugi!

2021. okt. 9. 16:00
 2/7 A kérdező kommentje:

de jó :) köszi. Ezt így még kényelmesen összehozom, ennél több fehérje bevitele már a bevitt kaja mennyisége miatt problémás :D túl sok port meg nem akarok enni.

Köszi még egyszer :)

2021. okt. 9. 17:23
 3/7 anonim ***** válasza:

Én vegán sportoló vagyok, teljesértékű növényi étrendet követek. Bőven elég ennyi fehérje, ne aggódd túl. Mi az hogy nem akarsz túl sok port enni? A teljesértékű növényi étrendben eleve tiltólistásak az ilyen porok. Most vagy te értesz félre valamit vagy én. Amúgy a TÉNÉ egyik alapelve, hogy nem kell görcsölni a fehérje bevitelen. :)

A milyen forrásokból kérdésnek is egyértelműnek kéne lennie, ha ezt az étrendet követed. Gabonák, hüvelyesek, olajos magvak, zöldségek. Minden növényben van fehérje.

2021. okt. 9. 23:31
 4/7 A kérdező kommentje:
Igazad van, habár én azért nem ragaszkodom annyira szabályokhoz, hogy tiltólistára tegyem :) egyrészt nekem most így is merőben más és új ez az egész 30 év “normál”étkezés után, a vegán proteinporok sokat segítenek az adaptálódáson zabba, smoothie-ba keverve vagy french toast alapnak stb. Nem olyan rég még ment minden nap ment a tejsavó proteinszelet,turmix stb., elég komolyan rá voltam függve ezekre. Az “aggodalom” az elmúlt évek lecsapódása :) Hiszen eddig rengeteg állati fehérjét ettem, amellett gyorsan fejlődtem. Most meg átálltam egy olyan irányzatra, ami teljesen más alapelvekre és kutatási eredményekre épül. Még fura, és amíg nem tapasztalom a saját testemen, hogy jóval kevesebb fehérjebevitel mellett is tudok fejlődni, addig nem nagyon tudom elhinni sajnos :D
2021. okt. 10. 06:45
 5/7 anonim ***** válasza:
Hát pedig azzal teszed a legjobbat magadnak, ha hanyagolod ezeket a porokat. :)
2021. okt. 10. 11:20
 6/7 A kérdező kommentje:
Meglátjuk majd :) Most valószínűleg besokallnék. Egy megterhelő időszakot élek jelenleg, így is éles ez a váltás, most jelenleg még tanulom jól csinálni a vegán táplálkozást. Lehet, hogy később, amikor már tapasztaltabb leszek és rutinosabb, nem lesz szükségem ezekre. Köszönöm a válaszod egyébként :)
2021. okt. 10. 21:40
 7/7 anonim válasza:

Igen, vegán sportoló vagyok. Ráadásul versenyzek erősportban.

A fehérje forrásaim:

- lencse

- bab

- csicseriborsó

- sárgaborsó

- tofu

- vegán fehérje porok

Eszek mást is, de ezekre alapozom a bevitel.

Így kb. napi 200-240 gramm fehérjét fogyasztok. Ebben a videóban van pár hasznos tipp: [link]

2021. okt. 18. 09:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!