Akad itt vegán sportoló? Mennyi fehérjét visztek be, és milyen forrásokból?
A napi 1,5-1,6 g/tskg bőven elég. Az 1,8 g/tskg körül-belül az a határ, ami még naturálban képes hasznosulni. Annál többet bevinni teljesen felesleges és nem is feltétlenül egészséges.
Ha megvan a napi 1,5 g/tskg, akkor a fehérjén már nem fog múlni a fejlődésed, nyugi!
de jó :) köszi. Ezt így még kényelmesen összehozom, ennél több fehérje bevitele már a bevitt kaja mennyisége miatt problémás :D túl sok port meg nem akarok enni.
Köszi még egyszer :)
Én vegán sportoló vagyok, teljesértékű növényi étrendet követek. Bőven elég ennyi fehérje, ne aggódd túl. Mi az hogy nem akarsz túl sok port enni? A teljesértékű növényi étrendben eleve tiltólistásak az ilyen porok. Most vagy te értesz félre valamit vagy én. Amúgy a TÉNÉ egyik alapelve, hogy nem kell görcsölni a fehérje bevitelen. :)
A milyen forrásokból kérdésnek is egyértelműnek kéne lennie, ha ezt az étrendet követed. Gabonák, hüvelyesek, olajos magvak, zöldségek. Minden növényben van fehérje.
Igen, vegán sportoló vagyok. Ráadásul versenyzek erősportban.
A fehérje forrásaim:
- lencse
- bab
- csicseriborsó
- sárgaborsó
- tofu
- vegán fehérje porok
Eszek mást is, de ezekre alapozom a bevitel.
Így kb. napi 200-240 gramm fehérjét fogyasztok. Ebben a videóban van pár hasznos tipp: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!