Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ha az állóképességem csak...

Ha az állóképességem csak megtartani szintentartani szeretném akkor elég heti 1x futnom?

Figyelt kérdés
2021. okt. 4. 19:07
 1/5 anonim ***** válasza:
98%
Franc tudja. Ez egyénfüggő. Meg hát rohadtul nem mindegy, hogy annak a heti egy futásnak milyen paraméterei vannak.
2021. okt. 4. 19:09
 2/5 anonim ***** válasza:
Kevés
2021. okt. 5. 15:17
 3/5 anonim válasza:
Mennyi ideig futsz? 20-30 perc heti 2x szrintem ideális, az 1x kicsit kevésnek érzem. Esetleg kipótolhatod (nem hülyéskedek) ugrókötelezéssel. Ha nincs úgy is jó ha úgy csinálsz mintha ugróköteleznél. Én meglepődtem mennyire hatékonyan emeli a pulzust (ezért csinálják profik is ha nincs másra lehetőség), remek kardio, ha figyeled órán a PAI-t azt is ad sokat. :)
2021. okt. 8. 07:46
 4/5 Sosetom válasza:

Az sem mindegy hogy irodai, könnyű vagy nehéz fizikai munkát végzel.

Nekem egy nehezebb időszakban egyáltalán nincs igényem a futásra, máskor heti 3 az ideális. Fizikai munkát végzek. Tudom nem jó a rendszertelenség, de bőven megvan a km egy nehezebb időszakban. :)

2021. okt. 9. 11:09
 5/5 Meton ***** válasza:

Szerintem heti 3-4 edzés ha megfelelően intenzív, az elég lehet. De persze az sem mindegy, hogy milyen az állóképességed, amit szinten szeretnél tartani. Egy élsportolónak a heti 6 nap se sok. Egy pihenő legalább legyen azért. Szerintem ha a szokásos edzést megtartod, az elég. De heti 1-szer futni, az nagyon kevés, még ha maratont is futsz. Itt nagyban számít a vér tejsavszintje, vagyis hogy fáradtnak érezd magad. Akkor ég ugyanis a zsír, mivel az oxigénszint alacsony.

Amikor edzel, vagyis futsz, akkor az izmok elhasználják a vérben oldott oxigént és oxigén szegény módra állnak. Ilyenkor égetik el a zsírt, de csak addig, amíg ez az állapot tart. Ha nem edzel és újra feltelik a tested oxigénnel, onnan vége.

2021. okt. 10. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!