3-4 hét alatt mennyi izmot és erőt veszít valaki, ha abba kell hagynia az edzést?
És mennyi idő mire visszaszerzi ezeket ?
Amelett, hogy közben végig tartja a diétát.
Attól függ, hogy mennyire volt edzett és hogy használt-e előtte szteroidokat. Ha használt, és a diéta sorén leállt velük, akkor erőben úgy 30%-ot veszíthet. Izom tömegre konkrét számadatot nem tudok mondani. Profi testépítők ha mondjuk összeszednek egy sérülést, abbahagyják az edzést és a szteroidhasználatot, diéta nélkül 2 hónap alatt úgy 10-15 kilót szoktak veszíteni. Ennek szinte 100%-a izomból megy le. Ha nem állnak le a szteroidokkal, de diétáznak edzés nélkül, akkor elenyésző az izomvesztés. Az erővesztés sem sok ebben az esetben, talán úgy 10%.
Ha nem használt szteroidokat, akkor az izomvesztés talán pár 100 gramm, az erővisszaesés meg mondjuk 5%.
Nem biztos hogy veszítene valamit. Én négy hónapig nem edzettem és alig veszítettem valamit.
Attól is függ miért nem edz? Ha beteg akkor nyilván fog veszíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!