Lehet a konditermi edzés az oka, hogy nem nőttem meg?
Többször hallottam már, hogy a gyúrás megállít a növésben.
Én 16 évesen kezdtem konditerembe járni, akkor voltam 162 centi. Most 23 évesen mérnek 164 cm-nek.
Nem állít meg. A sportágak közül 1etlen olyan létezik, ami kis kortól űzve, akár 6-8 centit is tud faragni a felnőttkori magasságból, az pedig a szertorna.
A te törpenövésed genetikailag örökletes adottság, nem a testépítés miatt van.
Ha versenyszinten gyúrsz gyerekkorodtól kezdve és/vagy szerekkel is élsz, az visszavethet (a gyerekkortól kezdve tornászokra is ez igaz, nem attól maradnak kicsik, hogy pl 14 évesen elkezdték hobbiszinten).
Használsz valamit? De őszintén.
A tornász fiúk és lányok nem a kokszolás miatt lesznek kisebbek az alap magasságuktól. Hanem a miatt, hogy a kis kortól végzett rengeteg ugrás és becsapódás miatt amivel napi szinten hosszirányban ütik az egész vázrendszerüket. E miatt hipoféziás törések keletkeznek az egész testükben, pedig gipszbe sosem kerülnek. De a röntgen és a boncolás meg azt mutatja, hogy olyan a csontozata egy profi tornásznak, mint egy autó balesetesnek.
A testépítők és erőemelők 30 éves koruk után lesznek alacsonyabbak 2-3 centivel, mert addigra a porckorongok anyagcseréje már minimális és a rendszeres hosszirányú gerinc terheléstől kilapulnak és elkopnak...vagy kipukkadnak. Utóbbi neve ugye a gerincsérv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!