250 ezerből milyen otthoni edzőtermet tudnék összehozni?
Ennyit tudtam gyűjteni a nyár alatt xd Sok időt megspórolnék magamnak, mert messze van a terem, meg amúgy is nem kell félnem attól, hogy bezárnak.
Nincsenek nagy igényeim, egy erőkeret, pad, rúd és súllyok kellenének. Erre elég lehet ennyi pénz vagy kéne még valahonnan szerezni ? 😅
Köszi előre is
17F
Erőkerettel esélytelen.
Egy ehhez hasonló guggoló kerettel esetleg: [link]
Mellé egy állítható pad kb 50-ből, aztán marad 160k tárcsára, meg rúdra.
Egy hosszú kétkezes (20k), egy rövid kétkezes (15k), két egykezes (10k).
Tárcsákat meg használtan összevásárolgatni max 7-800 ft/kg áron.
Egy 140 kg első körben bőven elég lesz, az kb kijön a maradék 115-ből.
Azon még tudsz spórolni, ha a rudakat meg a padot is használtan behúzod, keretet meg hegesztetsz.
Szerintem ne csak újan nézelődj, mert most az egekben vannak az árak. Egy darab 20 kilós tárcsa 30 ezer forint kb...:D [link]
Meg lenne így az állvány (amin húzódzkodni is lehet) és a pad 80-ból. Szerintem elég egy egyenes pad is, de nyílván az állítható még jobb lenne, csak az jóval drágább. (nem biztos,hogy megérné neked) Súlyokat mindenképp használtan nézz. Emellett még egy tolódzkodó se ártana,lehetőleg olyan ami nem fix, tehát tudod állítani a távolságot. Valami hasonló:
Másra nem hinném, hogy szükséged lenne. Esetleg gumiszalag bemelegítéshez jól jöhet, de az filléres dolog.
Azta köszi srácok.
Az a guggolókeret nagyon jó ötlet. Padból sem kell állítható, meg elég egy hosszú kétkezes rúd (amúgy is van állítható kézisúlyzóm), súlyt meg amúgy is használtan tervezem venni. Csak azért akartam erőkeretet, mert 193cm vagyok és félek, hogy kicsi lesz vagy valami 😅 Hegeszteni nem sok esély van, hogy fogok. Az nagyon messze áll az egész családtól xd Meg egyedül lennék és jól jönne a biztonsági rúd, de amint látom azon is van, csak bírja ha guggolásnál nem tudom óvatosan visszarakni, ha nem bírom 😂
Köszi mégegyszer.
Milyen márkákat ajánlanátok, ezekhez ?
Márkákban igazából tökmindegy, már ilyen noname-ek is tök jókat gyártanak. Annyi, hogy a terhelhetősége legyen nagy, meg masszívnak nézzen ki. Olyat vegyél, ami szép szögletes vasakból van hegesztve, jó nagy felfekvő felületei vannak, hogy ne billegjen.
Nekem azzal az állvánnyal amit linkeltem az az egyetlen bajom, hogy kicsit rövid az a biztonsági rúd.
Még a világégés előtt vettem anno egy ilyet: (az ősidőkben, amikor még 500 ft/kg áron voltak az új tárcsák...)
Ez is valami tök random márka, de full masszív, évek óta gyötröm, de semmi baja. Maxra kihúzva is stabil a felső ponton, meg a safety része is.
Lehet, hogy a padon megspórolt 20-30 ezret megérné rászánni pluszban, ha találsz egy ilyesmit.
Hogy hozod el?
1. autó: mivel gondolom 17 évesen még nincs, apukád, rokon segít
2. többször fordulsz: 25 kg-os adagokban 6 fordulóval hazahordod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!