Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért nem tudok guggolni?...

Miért nem tudok guggolni? Hogyan javítsam ki ezt?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Konkrétan szó szerint nem tudok guggolni, de tényleg.

Az, hogy pl guggolásnál vízszint alá menjek, az nálam lehetetlen. Hátam egyenes azzal nincs gond, de a talpam/bokám helyzete nagyon rossz.

Vízszint alá 2 féle módon tudok menni:

1. Ha nagyon terpesztve guggolok

2. Ha lábujjhegyen guggolok.

Tehát az, hogy nekem a talpam a földön legyen teljesen és úgy menjek vízszint alá az képtelenség, bárhogy próbálom. Itt leginkább a boka/talpammal van a probléma szerintem. Hiába próbálom lent tartani a talpamat guggolásnál, egyszerűen képtelen vagyok rá, mert hátraesek (:D), ezért csak úgy tudok guggolni, hogy felemelem a bokám, és szinte csak a lábujjhegyemen állok. (így meg mondanom sem kell, hogy nem teljesen szabályos, tehát semmit sem érek vele)

Lehet ezt valahogy fixálni?

2021. aug. 23. 19:27
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy a bokamobilitás nincs hozzá meg. De azt hozzáfűzném, hogy súlypont nem mindegy, hogy hol van. Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy ha nincs rajtad plusz súly (sőt, még kisebb súlynál is), csak úgy fogsz tudni egyensúlyban maradni guggolás közben, ha előredőlsz. Ha testsúlyos guggolásról beszélünk: ott be fog görbülni a hát, ha mélyre mész, ha mégis nagyon függőleges akarsz maradni, akkor viszont magad elé kell nyújtanod a karjaidat. Ha a mobilitással van gond, akkor így sem fogsz tudni lemenni vízszint alá, de ez jó kiindulási alap. Kezdetben be is rakhatsz valamit a sarkad alá, csak ne a lábujjaidra vidd a súlyt, hanem a talpadon egyenlően próbáld meg eloszlatni, aztán idővel progresszíven egyre mélyebbre tudsz majd menni, később pedig alátét nélkül is menni fog. Elképzelhető az is, hogy nem (csak) a boka, de a felsőhát sem elég mobilitás, ehhez a fej fölötti guggolás egy jó variáció.
2021. aug. 23. 19:42
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Rossz a boka mobilitás. Üsd be rengeteg gyakorlat van amivel tudsz javítani rajta
2021. aug. 23. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!