16 éves létemre jó az ha meg tudok csinálni 20-30 fekvőtámaszt és 10 húzódzkodást, 163cm vagyok 48kg és "nyeszlett" alkat, az érdekel hogy mennyi az átlag ehhez a korosztályhoz képest és hogy meddig tudom fejleszteni ezen gyakorlatok számát?
Az átlag és az alap az, amit te meg tudsz csinálni.
Senkinek sem egyforma az alap edzettségi szintje.
Következő cél lehetne napi 2 x 20 fekvő 2 x 10 húzódzkodás 2x 50 guggolás 2 x 50 felülés.
A lényeg a rendszeresség és a kitartás, ne hagyd abba, megérzed majd ha már kevés és akkor emeld a sorozatok számát. Még sokat fogsz nőni és a súlyod is gyarapodik majd.
Ebben nem lehet embereket összehasonlítani. Az se baj, ha valaki nem tud egyet se.
Így csak magadhoz tudod mérni a fejlődésedet.
Akármire van esélyed,ezt nem lehet megmondani súly és magasság alapján.Szerintem nem létezik olyan ember aki idővel és kemény munkával ne tudná megcsinálni ezeket a mozdulatokat,persze úgy ha normál testzsírszázaléka van.
Gyakorold a mozdulatokat,próbálj felerősödni és egyszer menni fog.Ha nagyon lassú a fejlődés vagy megakadtál,próbálj többet enni,főleg fehérjéből,az izmoknak szükségük van erre ahhoz hogy megfelelően fejlődjenek.
7. Kis súllyal edzhetsz már most. Én igaz nőstény vagyok de 165 cm 40 kilóval kezdtem súlyokkal edzeni, először másfél-2 kilókkal és utána emeltem.
Amúgy most 45 kilósan nekem 5 fekvő megy meg 7-8 húzódzkodás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!