Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Tömegelő étrend szigorú...

Tömegelő étrend szigorú betartása mellett nem kell súlykat emelni?

Figyelt kérdés
Sehol se írják hogy kell mellette edzeni is, de megkérdezem ki hogy tudja.

2021. aug. 13. 11:10
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem kötelező mellette súlyzózni, sőt pl. balettozni is szabad tömegnövelő étrend mellett.
2021. aug. 13. 11:17
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
az étrendet se kell tartani, én csak iszom a testúly 4000-et és vadállat vagyok
2021. aug. 13. 11:49
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ.Ha zsírdisznó akarsz lenni akkor nem kell.Ha több izmot szeretnél építeni akkor kell.
2021. aug. 13. 11:51
 4/16 A kérdező kommentje:
Jó, de akkor minek az amino, abból lesz az izom, nem?
2021. aug. 13. 12:25
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Mi van? Nyelvtani és központozási okok miatt nem lehet érteni a főkérdésedet. Az utóbbi kérdésed alapján pedig az látszik, hogy nagyon nem vagy képben.

Mi az, hogy minek az amino? Az aminosavak szimplán olyan szerves vegyületek, amik fehérjékké kapcsolódnak össze a szervezetedben. Ez a testedben teljesen természetes módon, magától lezajlik. Ha a táplálkozásod kellően fehérjedús, akkor a szervezeted köszöni szépen, jól megvan az aminosavakkal, nem szükséges neki pluszban BCAA-t, EAA-t, meg egyéb baromságot inni. Viszont ennek mi köze a tömegelő étrendhez?

A tömegelő étrend egy KALÓRIATÖBBLETRE építő diéta, ami emelt mennyiségű makrotápanyagokkal dolgozik. Ennyi. Mivel a több makrotápanyag miatt több kalóriát fogsz bevinni, mint amennyit elégetsz, ezért hízni fogsz, azaz nőni fog a tömeged. Ilyen egyszerű. Mellette ugyanolyan hatékonyan, ugyanolyan megtervezetten kell edzeni, mint előtte. Ha a KALÓRIATÖBBLET és a súlyod növekedése miatt erősebbnek, nagyobb állóképessűnek fogod érezni magad, akkor emelhetsz a súlyokon vagy az ismétlésszámokon, ez már egyénfüggő. De nincs olyan, hogy tömegelő edzés, meg szálkásító edzés, ha erre gondolsz. Ez egy 100 éves hobbi-gyúrós bullshit. Ilyen nem létezik. Nincs olyan gyakorlat, amitől csak szálkásodni lehet és olyan sincs, amitől csak tömegelni. Ezek a dolgokon a táplálkozáson múlnak, nem az edzésen. Az edzésen rengeteg minden más múlik.

2021. aug. 13. 12:45
 6/16 anonim ***** válasza:
nyugi neked nem. egyél sokat kitartóan és jön a tömeg.
2021. aug. 13. 12:47
 7/16 anonim ***** válasza:
Ha 52 kg vagy és a célod az apatest, akkor nem kell. Ha egy kis izmot is szeretnél mellé akkor viszont kell.
2021. aug. 13. 13:23
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Nemmuszaly edzeni ha csak dagadt akarsz lenni 🤷‍♂️
2021. aug. 13. 13:37
 9/16 A kérdező kommentje:

Én azt látom, hogy egyszer egy héten jár minden ismerős kondiba, vagy ritkábban mégis akkorák, mint egy ház és nem kókonya egyik sem hanem izmos. Ezért tettem fel a kérdést.

Megnéztem mégegyszer a builder hu-t (állítólag az jó oldal) nem irják le sehol hogy szigoru étrend mellé sulyt kell emelni.

Orvosi ampullat nem akarok zsebböl megvenni, azért gondoltam hogy inkább odafigyelek a táplálkozásra.

Tisztelettel kérdeztem, de nagyon magas lovon ülnek egyes urak.

2021. aug. 13. 13:49
 10/16 anonim ***** válasza:

Én továbbra sem igazán értem, hogy miről hadoválsz, de semmi baj. A builder.hu már 10 éve sem volt remek oldal, úgyhogy nem minden esetben jó, ha ott keresel információkat, de mindképpen jobb, mintha a Nők Lapjában tennéd.

Az meg, hogy miért akkorák ezek az ominózus ismerőseid, mint egy ház, az rengeteg dologtól függhet. Jó a genetikájuk, minőségi fehérjéket fogyasztanak, jól menedzselik a kalóriákat, hatékony az edzéstervük, sok időt szentelnek a minőségi pihenésre, jól pörög az anyagcseréjük, esetlegesen használnak teljesítményfokozókat, és még sorolhatnám a lehetséges okokat.

2021. aug. 13. 14:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!