Rudas fekvenyomásnál nincs vízszintben a rúd, mit tegyek?
Kis súllyal és lassú ismétlésekkel gyakorold a technikát, ameddig tökéletes nem lesz. Aztán folyamatosan növeld a súlyt. Segíthet, ha felveszed videóra vagy valaki segít közben. Mindenesetre így én nem nyomnék fekve, mert előbb-utóbb lesérülsz.
Esetleg kipróbálhatod a gépes nyomást vagy a smith gépest is (már ha teremben edzel).
Nagyjából az egész. Amikor teljesen ki nyomom akkor már egyenesbe van.
A két mell és tricepsz izmok nincsenek egyensúlyban és ezért az egyik több terhelést vesz át mint a másik.
Esetleg túlerőlteted a jobb oldaladat mert úgy érzed a ball fejlettebb ezért jobban erőlteted a jobbat illetve vissza fogod a balt.
Én ha a helyedbe lennék egy ideig főleg egykezes súlyzókra koncentrálnék.
Ezzel kitudod iktatni a egyensúly vesztést. Amíg fel nem hozod mind a két oldalad ugyan arra a szintre.
(egy pár sorozat egykezes fekve nyomást mindenképpen csinálnék a helyedben legközelebb csak hogy érezd van e különbség a két oldal között.)
#4 Köszi! Következő edzésemen ezt fogom tenni.
Mellesleg a ferdepadon egykezesekkel szoktam, de ott nem érzek különbséget, de lehet csak azért mert nem figyeltem arra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!