Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » 5éve edzek már,de nem tudok...

5éve edzek már,de nem tudok fejlődni,és mindig fáj valamim,mit tegyek?

Figyelt kérdés
Akárhányszor nagysúllyal edzek egyedül,vagy a hátam vagy a térdem megfájdul.Tűztem ki magam elé célokat,és már 5 éve nem adtam fel,igyekszek,de már kezdek beleunni,hogy semmi nem történik.Újítottam nemrégiben,és csoportos edzésre kezdtem el járni,de lesérültem és megfájdult a hátam.Személyi edzőnél voltam 1x,az a baj nagyon drága,viszont azon gondolkoztam hogy lehet heti 1x is megérné elmenni személyi edzésre, vagy nem tudom hogy kellene.Szerintetek? 21/L

#szemelyiedzes
2021. júl. 26. 06:16
 1/5 anonim ***** válasza:
76%

Ha 5 éve folyamatosan edzel, és semmit nem fejlődsz, akkor ott valami nem oké. Étkezés rendben? Mert nagyon sok múlik azon is.

Ha a súlyzós edzéstől ennyire fáj mindened, próbálj ki mást is, pl.futás, aerobik stb.

2021. júl. 26. 06:36
 2/5 anonim ***** válasza:
27%
Lány létedre minek edzel nagy súllyal? Miért teszed tönkre magad? Mert ez a trandi? Ezt látod mindenhol? Baromság az egész.
2021. júl. 26. 07:27
 3/5 anonim ***** válasza:
Rosszul edzel,semmi gond ezzel, sokan beleesnek ebbe a hibába, én is beleestem,személyi edző nem hülyeség ha jó tapasztalt,szakember, ha kókler akkor felesleges.A cél az egy alak/forma vagy súly szokott lenni, esetleg "kockás has" :D, nekem is az volt :).Az látszik, hogy kitartó vagy, az izületekre azért figyelj, válthatsz mozgás formát is, étkezést is ki kellene alakítani valamilyen formában, de az is a céltól függ, ne add fel, sok sikert.
2021. júl. 26. 08:33
 4/5 anonim ***** válasza:
24%
Koxolj, legalább tökös csaj leszel 😁
2021. júl. 26. 12:04
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

ok. Ha 5 éve edzel és folyamatosan lesérülsz akkor az elején rosszul tanutad meg a gyakorlatokat és rosszul hajtod őket végre és/vagy rosszul választasz súlyt. Vagy nem melegítesz be rendesen ez most jutott eszembe.

Én azt javasolnám, hogy felejts el indent amit az elmúlt időben tanultál és csináltál és kezd előröl. Több utat is választhatsz, de először teljesen épülj fel a sérülésedből.

1. személyi edzőt bérelsz legalább heti egyszer pár hónapig. Legegyszerűbb de drága. Figyelj oda hogy tényleg értsen ahhoz amit csinál.

2. kiműveled magad és saját magad edzőjévé válsz. Youtube teli van jobbnál jobb videókkal. Edzés közben felveszed magad videóra, kisebb súlyukkal edzel. Olcsóbb de lassabban fejlődsz.

3. elkezdesz csoportos órákra járni, de kezdőkhöz.

4. edzést formát váltasz. Én ketlebell vagy sajályát testes edzésre váltasz. Egyiknél sem olyan jellemző a nagy súly. a súly helyett inkább a terhelés idejét tolják ki. kisebb eséllyel sérülsz és könnyebb elsajátítani a gyakorlatokat.

2021. júl. 26. 17:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!