Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Van esélye még az izomzatomnak...

Van esélye még az izomzatomnak fejlődnie?

Figyelt kérdés
18 éves F vagyok, eddig nem nagyon foglalkoztam sporttal (magyarán semmit), de nem vagyok kövér. Sajnos most, azaz már nagyon későn kaptam észbe, hogy hoppá...! Tisztában vagyok magammal, 1 rakás sz*r az egész testem. Nulla izom kb. Szerintetek ha egész nyáron heti többször kondizok, sok fehérjét viszek be, étrendet változtatok,akkor mondjuk őszre már elképzelhető, hogy kissé "férfiasabb" lesz a testalkatom...?
2011. febr. 11. 20:30
 1/9 anonim ***** válasza:
Biztos fogsz izmosodni, de miért kell hogy őszre "férfiasabb testalkatod" legyen? Csináld okosan, heti 3-4x , és ne csak őszig! És akkor már lesz hatás. De ne akarj 3-4 hónap alatt annyi izmot felszedni, mint amit egy testépítő 1év alatt szed fel.
2011. febr. 11. 20:56
 2/9 anonim ***** válasza:
Ez életmód...
2011. febr. 11. 21:01
 3/9 anonim ***** válasza:
Én 25 évesen kezdtem! És Van értelme!
2011. febr. 11. 21:05
 4/9 anonim válasza:
100%

Hjaj... Istenem Istenem... Miért akar mindenki 2 hét alatt testépítő világbajnok lenni?

Nah, figyelj. Egyrészt: sosem késő elkezdeni edzeni, de azért jó ha gyerekkorodban találkoztál már a munka kifejezéssel. Ha nem, akkor nagyon óvatosan kell kezdeni, ami természetesen lassabb haladást jelent, és keményebb munkát / edzést.

Kérdésedre a válasz: igen, egy nyár alatt lehet eredményeket elérni, de ez függ az akaraterőtől, a kitartástól, és a genetikai adottságoktól. Ha nincs olyanod az nem baj, de akkor kitartóbbnak kell lenned. Semmit nem szabad elkapkodni. A saját példámon megtanultam hogy nem szabad ész nélkül összeroskadásig edzeni, mert csak lesérülsz, és nem 2 hét alatt leszel body builder.

Ha komolyabban szeretnél gyúrni, akkor azt legalább kétnaponta tedd, de csak úgy, ahogy bírod. Fáradtan nincs értelme edzeni. A súlyokat / teljesítményt mindig fokozni kell, és a választott szériát maradéktalanul teljesíteni kell, ha belepusztulsz is. Pl. ha 15-ször akarsz súlyzózni egy szériában, akkor az 15 legyen, legfeljebb kevesebb súllyal. A fehérjét a az izmok a megterhelés után veszik fel. És tanácsos nem nekiugrani egyből 10 kg-val súlyzózni, mer majd megtudod miért, ha kipróbálod. Először inkább a saját testsúlyoddal edz, fekvő, felülés, húzódzkodás, és mindig hozd össze valami mással is, pl. ha a kezeid már szétmentek, akkor mondjuk fuss.

Ha kezded érezni hogy erősebb vagy, akkor érdemes nekiállni gyúrni. D tisztességesen becsületesen kell csinálni :) És ha jól csinálod és bírod is, akkor elég egy nap egyszer.

Remélem hasznos voltam :)

2011. febr. 11. 21:06
 5/9 A kérdező kommentje:

Igen kösz, hasznos volt. Próbáltam lehetőleg nem úgy fogalmazni, hogy abból az szűrődjön le, hogy testépítő világbajnokká kívánok fejlődni ezen idő alatt. A strandszezont amúgy meg lexarom, magam miatt akarom csinálni. A nyarat azért szánom rá, mert akkor van időm egyedül lemenni kondizni )

Étrendileg az egészséges lenne ha mondjuk napi 20 dkg csirkemellet ennék fehérje gyanánt, 3-4 főtt tojás és némi (minimális) szénhidrát hajdina formájában ?

2011. febr. 11. 23:45
 6/9 anonim ***** válasza:
Reggelinek ez pont megfelel.
2011. febr. 12. 01:01
 7/9 anonim ***** válasza:
hajdina... b+ ROTFL
2011. febr. 12. 01:01
 8/9 A kérdező kommentje:
Most mi van ??! Utálom a rizst, soha nem bírtam enni belőle 1 kanálnyit sem. A hajdinát viszont kimondottan szeretem. Miért ne ehetnék azt rizs helyett ? Van valami olyan hátránya, hatása ami gátolja az anyagcsere fehérjeépítő folyamatait?
2011. febr. 12. 02:11
 9/9 anonim válasza:

Miért lenne olyan hatása? Kezdetnek jól hangzik ez az étrend, de igazából azt eszel amit csak akarsz. Persze jó ha sok húst eszel, de ahhoz hogy edzeni tudj, rengeteg szénhidrát is kell. Az lényegében mindenben van, de leginkább a magasabb cukortartalmú ételekben. De ide tartozik a rizs, mint említették, és az összes tésztaféle, még a kenyér is. Nézd meg mit nem ehet egy cukorbeteg, és azt tömd magadba :) Ezt hogy 20 deka meg ilyesmi, szerintem ne figyeld annyira. Egyél minél többet, és pihenj is, mert fáradtan nincsen értelme gyúrni.

Állítólag kb. 48 óra kell a fehérjének, hogy beépüljön az izmokba, ezért van aki azt mondja nem is jó minden nap edzeni, szerintem meg mindenki más, csináld úgy, ahogy bírod.

Jah, igen. A szénhidrátok azért kellenek, mert azokat dolgozod föl a leggyorsabban, pl. eszel fél tábla csokit azt fél órán belül megérzed, vagy még előbb. Lényegében azt égeted el edzés során.

Darrien

2011. febr. 12. 10:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!