Hogy tudom azt elérni, hogy vékony és szálkás legyek,
ne pedig nagyon durván izmos?
Először is elég nagy a káosz a fejedben, amivel semmi gond nincs, kezdőknél ez nagyon gyakori. Olvasgass tudományos igényű cikkeket a témával kapcsolatban, kezdj el edzeni egy jó edzésterv mentén, étkezz kiegyensúlyozottan, mindig melegíts be, nyújts sokat, aludj nagyokat. Ne félj, nem leszel "túl" izmos, emiatt ne aggódj.
Ha tudsz, akkor akár egy személyi edzőt is felkereshetnél. Nagyon ajánlott lenne.
2021. júl. 25. 16:53
Kell végezni súlyzós edzést ahhoz, amit te akarsz. Kicsit félreértés van benned, nem tónust kell növelned, hanem izmot építeni (egy sztrókos is lehet kvára tónusos, gondolom mégsem görög szoborként gondolsz rájuk). Izmot felszedni nem olyan könnyű, hogy "egyszer csak nagy leszel". Majd meglátod.
2021. júl. 25. 16:57
3/10 A kérdező kommentje:
Tudom hogy nem könnyű izmot építeni, csak én már pár hónap edzés után is azt vettem észre, hogy a testalkatom növekszik és nem az szálkásodik ami eddig is megvolt, ez nem tudom mennyire érthető. Apummal edzek, ő több mint 8 éve edz elég komolyan és sokáig volt személyi edzője is szóval tudja mit csinál, csak ő inkább azon van hogy kétajtós szekrény legyen belőlem, nekem pedig inkább az tetszene ha vékonyabb de szálkásabb lennék.
Azt vágod, hogy ez elsősorban nem az edzésen fog múlni, hanem a táplálkozásodon? Csak mert ha apád ennyire képben van, akkor ezt elmondhatta volna.
Valószínűleg az edzés mellett is KALÓRIATÖBBLETBEN vagy, ezért hízol, zsírosodsz. Így hiába nő az izomtömeged is, fedett marad. Azt ajánlom, hogy az edzés mellett kezdj bele egy KALÓRIADEFICITEN alapuló diétába. A lényeg, hogy több kalóriát égess el, mint amennyit beviszel. Mellette pedig figyelj a magas fehérjebevitelre. Így előbb-utóbb egy szálkás, alacsony testzsírszázalékú formát kell kapnod.
2021. júl. 25. 17:23
Bírom az ilyen jajj, csak nehogy kigyúrt legyek kérdéseket. Kérdező, ha nem akarsz az lenni, akkor nem is leszel, ezt garantálom. Egy olyan testben több évnyi munka van. Na meg sok esetben teljesítmény fokozó szerek.
2021. júl. 25. 17:29
6/10 A kérdező kommentje:
Köszi. Nem hízok amúgy, és mondta apum hogy rendesen egyek. Ő nem is figyeli hogy deficitben van-e, sokat eszik de egészséges dolgokat és nem kövér. Én a TDEE-m alatt eszek, sokszor még a BMR-om alatt is, ami tudom hogy nem jó de nem vagyok egy nagy kajás, hamar eltelek szóval nem tudok sokat enni. Szóval hízni nem hízok, attól nem is félek. A fehérjére próbálok figyelni, húst nem eszek úgyhogy tojást próbálok minél többet.
Swarzinak mondta valaki hogy:Pfuj,én nem szeretnék ilyen izmos lenni!!
Swarzi szivarozva feléfordult:Ne aggódj ezen!Nem is leszel soha ilyen izmos!
2021. júl. 25. 19:04
Bizony soha nem leszel izmos
2021. júl. 25. 20:54
9/10 anonim válasza:
LOL ez a veszély nem fenyeget ne aggódj.
2021. júl. 26. 15:53
10/10 KrisztianHale válasza:
A kérdés megválaszolása nekem is segítene, mondjuk én magasabb vagyok... A kérdező pedig szerintem fiatalabb, a válszadók (tisztelet a kivételnek), pedig a konditerem hősei! Én sem vagyok otthon a témában, de régen talán valaki említette erre a kérdésemre, hogy aki nem akar méretes izmokat, annak kisebb súlyokkal kell eddzeni, több időt...
2022. ápr. 10. 08:24
Kapcsolódó kérdések: